[VIDEO] Minta Pesak!t ‘Anxiety’ Henti Makan Ubat? Warganet Pertikai Pendapat Prof Muhaya

Umum sedia maklum bahawa Datuk Profesor Dr Muhaya Mohamad merupakan pakar mata yang dikenali dan sering berk0ngsi ilmu-ilmu berkaitan perubatan dan agama di media sosial.

Kebanyakan perk0ngsian ilmu yang diberi menjadi rujukan sesetengah individu dalam mencari tahu maklumat-maklumat berkaitan kesihatan dalam kehidupan seharian.

Minta henti ambil ubat, jangan percaya

Namun begitu, dalam satu video yang dimuat naik beliau di Instagram berhubung masalah anxiety telah mendapat perhatian daripada warganet.

Ramai yang kurang setuju

Melalui video tersebut, ulasan Prof Muhaya telah membuatkan beberapa pihak kurang bersetuju terutamanya mereka yang berada dalam bidang terbabit dan juga pesak!t yang mengalami masalah anxiety sendiri.

Menerusi perk0ngsian di Twitter, beberapa individu tampil meminta agar beliau tidak memuk0l rata dan menjadi pakar dalam semua bidang kerana ramai pengh!dap anxlety yang bergel0t dengan masalah ini.

Jangan puk0l rata & jadi pakar semua bidang

Mungkin ada kekeIiruan

“Kenapa Prof tak guna nasihat ni dekat pesak!t mata?”

Selain daripada luahan kekesalan segelintir individu berkenaan video tersebut, komen yang diterima oleh Prof Muhaya di Instagramnya juga turut sama menzahirkan rasa tidak setuju di atas perk0ngsian tersebut.

Walaupun tidak merendahkan kredibiIiti pakar mata itu, namun mereka berpendapat agar beliau tidak usah mengulas perkara yang bukan dalam bidangnya kerana dilihat agak bercanggah dengan apa dih!dapi pesak!t anxlety.

 

Dalam video berdurasi hampir dua minit itu, Prof Dr Muhaya telah menjawab persoalan mengenai perbezaan antara tak0t dan anxlety.

Beliau juga turut memberi contoh berkenaan pesak!t yang datang ke kliniknya untuk melakukan pemeriksaan mata yang mempunyai masalah anxlety.

– Sumber dipetik dari ohmymedia, Prof Dr Muhaya, Twitter Akif Basri

Be the first to comment on "[VIDEO] Minta Pesak!t ‘Anxiety’ Henti Makan Ubat? Warganet Pertikai Pendapat Prof Muhaya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*