Tular lelaki 0KU duduk ditangga rumah terb4kar, Ebit Lew datang beri rumah baru

Sejak semalam, tular di media sosial foto seorang lelaki kelainan upaya (OKU) duduk  ditangga rumahnya yang h4ngus terb4kar di Pengkalan Chepa, Kelantan.

Ebit Lew dah sampai

Susulan daripada itu, pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew yang pagi tadi baru sahaja menaiki pesawat ke Kelantan telah datang bertemu dengan remaja tersebut bagi memberikan bantuan diatas kesul1tan yang menimpa dirinya.

 

Alhamdulillah. Bantu rumah adik terbakar di Pengkalan Chepa. 2 beradik ni tadi menangis cakap terima kasih. Ulang kali….

Posted by Ebit Lew on Wednesday, February 10, 2021

Beri motosikal roda tiga buat abang

Dalam pertemuan tersebut, Ebit Lew telah memberikan sumbangan motosikal roda tiga kepada pemuda tersebut selepas motorsikal yang digunakan sebelum ini terb4kar bersama rumah yang diduduki bersama adiknya yang menghid4p sindr0m d0wn dan bvta.

Beliau juga akan membantu membayar kontraktor membina semula rumah baharu buat adik-beradik ini dan sudah membayar sepenuhnya rumah yang akan dibina tersebut

Ramai yang turut sama membantu

Selain daripada itu, ustaz turut berterima kasih kepada penduduk kampung, keluarga dan pihak-pihak yang sama-sama tampil memberri bantuan awal kepada adik-beradik berkenaan selepas mereka dit1mpa mus1bah.

Perkara tersebut juga dimaklumkan oleh sepupu kepada mngsa keb4karan yang menularkan kisah s3dih ini semalam.

 

Terima kasih jgk buat YB USTAZ FATHAN kerana antra org yg terawal bg bantuan kebakaran kmarin..dan juga MAIK kelantan yg…

Posted by Aniq Shurfati on Wednesday, February 10, 2021

 

Menerusi gambar yang tular semalam, pengguna Facebook dikenali sebagai Aniq Shurfati telah memuat naik gambar sepupunya yang mempunyai mas4lah penglihatan dan sindr0m d0wn duduk ditangga rumah yang dihuninya tanpa mengetahui bahawa rumah tersebut sudah musn4h dij1lat ap1.

Ia tular di media sosial sehingga mendapat perhatian banyak pihak kerana h1ba melihat situasi meny3dihkan itu.

 

Sumber Ebit Lew,Aniq Shurfati via omm

Be the first to comment on "Tular lelaki 0KU duduk ditangga rumah terb4kar, Ebit Lew datang beri rumah baru"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*