Cvri ‘ph0ne’ pes4kit lain? 2 indivi1du dit4han, tunduk m4lu keluar pusat kuarantin

Umum mengetahui Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) Serdang, diaktifkan semula sebagai Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 Beris1ko Rendah (PKRC).

Ribuan pes4kit menjalani tempoh kuarant1n di lokasi tersebut dengan pemantauan pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Bagaimanapun, lain pula perkara yang terjadi apabila tular video di aplikasi TikTok mengenai dua orang individu yang dipercayai mencvri telefon bimbit pesa4kit lain.

Banyak telefon bimbit hilang

Suasana tegang itu dikongsi pengguna TikTok bernama @ayiekefli memperlihatkan svspek sedang disoal siasat oleh pihak polis yang berpakaian sut perlindungan diri (PPE) kerana dipercayai menjadi penyebab pes4kit lain kehilangan telefon bimbit mereka.

Dua orang berjaya dit4ngkap

Difahamkan, bukan hanya seorang tetapi dua orang pencvri itu berjaya diberkas sekali gus menerima sorakan daripada penghuni MAEPS sebagai tanda berterima kasih dengan tindakan pantas pihak polis.

Kelihatan kedua-dua svspek hanya jalan menunduk kerana m4lu sambil diiringi pihak polis keluar dari lokasi terbabit untuk tindakan selanjutnya.

Perkongsian video itu dibanjiri komen netizen yang turut beng4ng dengan tindakan pencvri berkenaan selain turut memuji kecekapan pihak polis menangani kejad1an ini.

Sempat lagi tu mencvri

Bertaub4tlah, adoi

Comel je polis, syukur dapat tngkap

Kesian tengok polis tu, pen4t

Dalam s4kit-s4kit sempat lagi mencvri. Harapnya insaf la lepas ini & penghuni MAEPS perlu lebih peka untuk jaga barang peribadi masing-masing!

Sumber: TikTok AyieKefli via omm

Be the first to comment on "Cvri ‘ph0ne’ pes4kit lain? 2 indivi1du dit4han, tunduk m4lu keluar pusat kuarantin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*