Lagi Gadis Ditah4n Polis Ketika Sek4tan Jalan Raya Tapi Apa Yang Berlaku Memang Diluar Jangkaan

Sehari dua ini kecoh dimedia sosial dimana kec0h tentang 2 orang gadis yang berasingan telah dit4han anggota polis ketika sekatan jalan raya.

Seorang gadis selepas dit4han telah diminta nombor telefon dan dikatakan anggota polis tersebut telah menghantar pesanan ringkas kepada gadis tersebut.

Manakala bagi seorang lagi gadis telah dit4han di sekatan jalan raya tetapi apa yang berlaku memang satu pengalaman yang menyed1hkan.

Kedua dua k3s telah diambil maklum oleh pihak PDRM dan sias4tan sedang dijalankan.

Secara tidak langsung nama polis di sekatan jalan raya menjadi buah mulut netizen.

Hari ini muncul satu lagi kisah gadis ditahan oleh anggota polis ketika sek4tan jalan raya tetapi kali ini agak sedikit berbeza. Jom baca apa yang saudari Suaida Salehudin ceritakan.

Tengah drive, sampai kat tol damansara then ada roadblock. Aku dengan selamba muka c0nfident angkat tangan dekat abg polis, siap pakej beri salam.

Dia tanya aku dari mana, aku cakap baru balik kerja, nak balik rumah. Dia terpandang depan cermin roadtax aku m4ti bulan Ogos tahun lepas. haha..

Selamba aku bawa kereta dengan roadtax m4ti tapi sebelum ni tak pernah kena tah4n.

Polis cakap, Cik berhenti tepi sekejap, minta lesen dengan ic. Aku dalam hati alamakk.

Nak jadikan cerita, r0adtax tu sebenarnya baru dapat, baru bayar tapi tak sem.pat tmpal then aku letak je dalam kereta gitu je.

Aku cakap kat abg polis, encik r0adtax ada, cuma saya tak sempat nak tmpal.

Dia kata Haaa nasib baik, saya nampak roadtax m4ti dari bulan 8 lagi tu sebab tu suruh berhenti.

Kawan polis tu cakap, specIal awak polis tolong tampalkan raodtax sambil gela4k ramai-ramai. Sibuk sangat awak ni sampaikan r0adtax nak tapal pun tak sempat.

Aku tersengih je dalam kereta. Maaf la saya tak pandai tampal roadtax. Nasib tak kena sam4n.

Terima kasih abg polis.. Baik sungguh abg polis tolong tampalkan r0adtax kereta saya.

Cakap pun baik, lembut je..haha

Moral of the story, c0nfident pun kadang-kadang boleh kant0i jugak..

And Tak semua abang polis tu gat4l and tak baik. Yang tak baik tu individu bukannya POLIS.

Sumber : Suaida Salehudin via LM

Be the first to comment on "Lagi Gadis Ditah4n Polis Ketika Sek4tan Jalan Raya Tapi Apa Yang Berlaku Memang Diluar Jangkaan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*