Pura2 mar@h, gadis kongsi momen kena ‘tah@n’ bapa sendiri di roadblock polis

Umum sedia maklum bahawa sek@tan jalan raya sepanjang Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) dikuatkuasakan disetiap checkpoint bagi mengelakkan berlaku rentas daerah atau negeri tanpa kebenaran pihak berkuasa berlaku.

Jadi, disetiap sekatan tersebut pastinya ada anggota polis yang bertugas bagi mengawal lalu lintas dan melakukan pemeriksaan kepada mana-mana kenderaan yang melalui sek@tan itu.

Bapa sendiri tahan di road.block

Namun, menerusi satu perkongsian di Twitter milik seorang pengguna dikenali sebagai Isma, dia telah memuat naik situasi lucu yang dihadapi olehnya apabila anggota polis yang melakukan pemeriksaan adalah bapanya sendiri.

 

Ada surat kebenaran sebab ulang-alik kerja

Melihat kenderaan anaknya yang melalui sekatan berkenaan, bapa pengguna Twitter itu menah@n menggunakannya dengan bersungguh-sungguh dan berlagak seperti anggota polis yang gar@ng dengan berpura-pura memintanya berpat@h balik.

Walau bagaimanapun, Isma menjelaskan bapanya sedia maklum bahawa dia mempunyai surat untuk berulang-alik pergi ketempat kerja dan sekadar bergurau dengan bapanya sahaja.

Doakan ayah & pasukan dilindungi semasa bertugas

Di akhir perkongsian tersebut, gadis tersebut sempat meminta orang ramai agar mendoakan bapanya dan pasukan keselamatan yang lain dalam menjalani tugas sepanjang PKP ini.

Ada yang kongsi pengalaman sama

Sehubungan dengan muat naik tersebut, ramai yang terhibur melihat video anak beranak tersebut. Dalam pada itu, merkea juga sempat mendoakan agar ayah kepada Isma terus semangat menjalankan tugas demi memastikan kesejahteraan negara terjamin.

Dekat Kedah ni

Polis suruh pat@h balik dia ‘bye’ kan je hahaha

Kes1an tengok anggota berpan@s jalankan tugas

Kereta belakang mesti dah cu@k

Sumber Ismadianaaaaa via omm

Be the first to comment on "Pura2 mar@h, gadis kongsi momen kena ‘tah@n’ bapa sendiri di roadblock polis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*