“Best tengok orang lain duduk rumah..” – Gadis cari rezeki berpan@s jual air kelapa

Kegigihan dan kesusahan dalam mencari wang demi kelangsungan hidup pasti akan dirasai oleh segelintir insan tidak kira usia mahupun jantIna.

Baru-baru ini, tular video di aplikasi TikTok mengenai perkongsian seorang gadis bernama Shaza yang memaparkan dirinya gigih mencari rezeki dalam keadaan cuaca pan@s terik.

Demi sesuap nasi walaupun pan@s

Menerusi video berdurasi 20 saat itu, gadis tersebut sedang menjual air kelapa di sebuah pInggir jalan yang terletak di Alor Setar, Kedah.

Meskipun bergel@r seorang wanita, ia tidak menghalang Shaza untuk melakukan kerja yang sinonim dengan kaum adam iaitu membel@h buah kelapa.

Dia juga membuat luahan perasaan dan mengakui agak cemburu melihat orang lain yang tidak perlu bekerja di tengah pan@s seperti dirinya.

Walau bagaimanapun, perkara tersebut tidak dijadikan alasan untuk harus berpvtus asa dan tetap terus tersenyum.

Seronoknya tengok orang lain duduk rumah mesti sejuk kan? Demi sesuap nasi aku sanggup kerja walaupun pan@s,” tulisnya.

Perkongsian sebak daripada Shaza itu dibanjiri komen daripada warganet yang memuji kerajinan dan kekuatan dimilikinya selain turut mendoakan agar dikurniakan rezeki yang berpanjangan.

Bagus rajin kerja, ‘stay strong’!

Semoga dimurahkan rezeki

Jaga elok2 ya siapa jod0h dia ni

Susah sekarang akan diberi kesenangan

Bak kata pepatah, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Percayalah jika sekarang Allah memberi hujan, pasti nanti akan diganti dengan pelangi indah. Amin!

Sumber: TikTok @szrise via omm

Be the first to comment on "“Best tengok orang lain duduk rumah..” – Gadis cari rezeki berpan@s jual air kelapa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*