Pakcik Tungggu, Nanti Surat Sampai Rumah’ – Teknologi Baru JPJ Lebih Telus & Anti R@suah

Sejajar dengan teknologi yang semakin pesat membangun, pihak Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) turut ke hadapan dalam memberikan sam4n kepada orang awam yang mel4nggar kesal4han lalu lintas. Difahamkan, menerusi tekn0logi baru ini, seseorang yang disam4n hanya perlu menunggu surat sam4n sampai ke rumah dan surat tersebut tidak diterima terus di tempat kej4dian.

Inisiatif ini dijalankan bagi mengurangkan kadar sal4h l4ku etIka yang melibatkan pengambilan r4suah terhadap angg0ta penguatkuasa JPJ.

Tunggu surat sampai di rumah

Menerusi video yang berdurasi hampir dua minit itu, memaparkan seorang penungg5ng motosikal yang tidak memakai topi keledar telah disam4n oleh seorang penguatkuasa JPJ yang bertugas. Bahkan, lelaki ini juga sempat menceritakan teknologi baru yang telah diimpl3mentasikan di bahagian unit JPJ.

Ni saya rec0rd ni, tunggu surat tau.

Difahamkan, rakaman tersebut akan terus dimasukkan ke dalam sistem, dan penerima sam4n akan menerima surat sam4n di rumah tanpa perlu menandatangani apa-apa surat.

Tunggu saya hantar surat nah, tunggu saya hantar surat, jalan.

Disokong oleh rakyat

Pada masa yang sama, orang awam turut memuji inisiatif terbaru pihak JPJ yang secara tidak langsung dapat mengurangkan sal4h laku anggota JPJ ketika menjalankan tugas.

Di samping itu, rakaman tersebut juga dapat dijadikan bukti jika berlakunya sal4h faham di antara mereka.

Mesra, Cekap, Telus

Macam ini lebih baik

Menerusi ruangan balas, rata-rata warganet turut bersetuju dengan sistem terbaru yang digunakan oleh pihak JPJ. Tidak berakhir di situ, mereka turut mengg3sa supaya pihak polis turut menggunakan inisiatif ini dalam mengurangkan kes sal4h laku melibatkan anggota polis yang semakin bertambah saban hari.

Sumber Jalal Misai via OhBulan

Be the first to comment on "Pakcik Tungggu, Nanti Surat Sampai Rumah’ – Teknologi Baru JPJ Lebih Telus & Anti R@suah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*