Cem4s Rakaman CCTV Ingat Gadis Dilarikan Depan Rumah, Tapi Pengakhirannya Buat Ramai Tergamam

Tak dinafikan, golongan wanita sentiasa menjadi sasa@ran jena4yah kerana disifatkan lemah dan kurang pengetahuan dalam mempertahankan diri. Maka, mereka disarankan untuk sentiasa berhati-hati dan juga peka terutamanya jika sedang bersen.dirian.

Menerusi satu video rakaman CCTV yang tular di Twitter, seorang gadis dilihat sedang duduk di hadapan pagar rumahnya seolah-olah menunggu seseorang. Walau bagaimanapun, tiba-tiba saja datang sebuah kereta berwarna kelabu gel4p berhenti di hadapannya. Namun gelagatnya yang terus berl4ri sebaik dri.ver itu keluar dari keretea nyata menimbulkan rasa cem@s penonton.

Pemandu pun sakan l4ri sekali…Plot twist rupanya ber3but nak buka pintu kereta

Dri.ver itu yang dilihat meny4rung hoodie turut sama berlri seperti ingin mengejarnya dari arah bertentangan. Akan tetapi jangkaan ramai melset apabila mereka rupa-rupanya bergegas kerana

ber3but untuk membuka pintu kereta tersebut. Meng@lah dengan sikap gentleman lelaki tersebut, gadis itu akhirnya masuk perlahan-lahan ke dalam kenderaan

 

Mar@h betul tengok video ni…Ingatkan dah nak kena bawak l4ri

Meskipun tidak diketahui apakah status sebenar kedua-duanya sama ada bercnta atau suami isteri, namun netizen nyata terhibur dengan paparan CCTV tersebut. Hal ini kerana pada awalnya rmai menyangka itu adalah sedutan dari video rakaman CCTV kejdian jen4yah.

Sifat lelaki yang disukai wanita.

Adalah satu kelegaan apabila kita menemui beberapa lelaki sebenar. Mereka memaparkan sifat yang penuh hrmat dan berhmah, biarpun dengan cara kecil-kecilan, dan mengingatkan kita bahawa masih ada lagi yang baik di luar sana. Kadang kala, seorang wanita hanya memerlukan sedikit keikhlasan dan dilayan dengan tarikan r0mantis yang asli, bukannya pertunjukan besar-besaran mahupun mahl. Berbanding pendapat umum, masih sifat lelaki sebenar yang belum terkbur, malah disenaraikan di bawah adalah sifat lelaki sebenar yang terbukti:

Tolong bukakan pintu.

Seorang lelaki yang mengambil masa untuk membuka pintu kereta untuk anda adalah seseorang yang berharga, terutama pada cuaca yang tidak menentu ini. Adakah anda suka berdiri terbiar di luar kereta oleh pasangan anda? Hargai lelaki yang peduli akan keselesaan anda dahulu, walaupun tindakan ini hanya untuk beberapa saat

Pasang CCTV di kawasan berisik0 berlaku jen4yah – MCPF

Yayasan Pencegahan Jen4yah Malaysia (MCPF) menyarankan pihak pemaju perumahan memasang kamera litar tertutup (CCTV) di setiap kawasan projek perumahan mereka yang dikenal pasti berisik0 berhadapan kejdian jen4yah.

Naib Pengerusi Kanannya, Tan Sri Lee Lam Thye, berkata ia adalah tanggungjawab pihak pemaju dalam memastikan keselam4tan semua penghuninya terutama di kawasan tiada kemudahan ‘gated and guarded community’ (komuniti berpagar dan terjaga).

Beliau berkata pemasangan CCTV terbukti dapat memb4ntu polis menjalankan si4satan dan melakukan tangk4pan dengan lebih mud4h dan pant4s, sekiranya berlaku perkara tidak diingini.

“Bagi golongan berkemampuan sememangnya digalakkan memasang CCTV tetapi tidak semua orang berkemampuan untuk memasang CCTV di rumah mereka.

“Justeru, mungkin pihak terbabit seperti pemaju (perumahan) menitikberatkan pemasangan CCTV seperti di kawasan jalan sunyI supaya dapat membantu ramai pihak dalam membant3ras kejdian jenay4h di kawasan perumahan,” katanya ketika dihubungi Bernama, di sini hari ini.

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Sumber: Twitter Comfy Asian via kecohape

Be the first to comment on "Cem4s Rakaman CCTV Ingat Gadis Dilarikan Depan Rumah, Tapi Pengakhirannya Buat Ramai Tergamam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*