‘Jangan AIbkan Orang Lain’ – Siti Sarah Sel4r Individu Sibuk Cari Kesal@han Bahasa Inggeris

Sejak kebelakangan ini, perkataan Inggeris yang dilontarkan oleh beberapa individu mula menjadi perhatian lebih-lebih lagi apabila penyanyi Adibah Noor memberi teguran dan memperbetulkan semula sebutan mereka.

Berhubung perkara itu, ada segelintir pihak turut mempunyai pandangan tersendiri seperti penyanyi Siti Sarah. Dia menerusi laman Twitter dilihat dia memperthankan golongan yang kurang mahir berbahasa Inggeris.

‘Okay je if cakap br0ken English

Siti Sarah berpendapat tidak semua orang Melayu boleh menyebut perkataan Bahasa Inggeris dengan betul. Malah, dia turut melntarkan pandangan peribadinya dengan mengatakan ‘okay’ sekiranya kita bercakap ‘br0ken English’. Sedangkan orang Barat juga berkomunikasi tanpa mengikut panduan tatabahasa yang sebaiknya.

‘Tak payah m@lu kalau tak reti

Tambahnya lagi, dia mohon agar sesiapa sahaja yang kurang mahir berkomunikasi dalam Bahasa Inggeris untuk tidak patah semangat dan terus berusaha. Malah, dia menyifatkan mana-mana individu yang ingin membantu golongan kurang mahir ini untuk tidak men3gur sampai tahap mengaiibkan.

Dah kenapa

Sebelum ini, Adibah Noor menerusi ciapan di laman Twitter memuatnaik satu status yang dilihat ditujukan kepada seseorang dipercayai individu dalam industri seni. Penyanyi Terlalu Istimewa itu, dilihat menegur kepada individu yang dikenakan kompaun kerana melnggar SOP apabila duduk di meja makan melebihi dua orang di sebuah restoran, tempoh hari.

Adakah ciapan status di laman Twitter Adibah Noor ini ditujukan kepada pasangan selebriti?

Sumber Siti Sarah,Adibah Noor via Oh Bulan

Be the first to comment on "‘Jangan AIbkan Orang Lain’ – Siti Sarah Sel4r Individu Sibuk Cari Kesal@han Bahasa Inggeris"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*