Netizen kec@m DJ radio gelakkan, perlek3h bahasa Inggeris guru DidikTV

Berikutan penutupan sekolah akib4t penul4ran wab4k Covid-19 di negara ini, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mengambil inisiatif melancarkan saluran DidikTV yang sudah mula ditayang sejak beberapa hari lalu.

Bagaimanapun, terdapat satu slot yang mencuri perhatian warganet yang memaparkan seorang guru sedang mengajar mata pelajaran Sains Tahun 2 dalam bahasa Inggeris.

Ia telah meraih pelbagai maklum balas daripada warganet, dimana kebanyakan daripada mereka men3gur cara penyampaian dan gaya bahasa guru tersebut.

Namun, tindakan seorang lelaki yang dipercayai merupakan seorang DJ radio ini disifatkan agak bi4dap sehingga mengund4ng kec@man warganet di laman sosial.

DJ terbabit telah memuat naik rakaman video memberi reaksi terhadap sesi pengaj4ran guru tersebut menerusi aplikasi TikTok.

Apa yang mencetus kemar@han warganet adalah apabila dia dilihat ket4wa terb4hak-b4hak seakan-akan mempers3ndakan guru berkenaan.

Apa yang kel4kar sangat tu?

 

“@hitzsarawak @hitzdotmy, adakah ini penyampai radio kamu? Kenapa dia ket4wakan guru itu? Apa yang dilakukan olehnya adalah sangat sal4h,” tulis seorang individu di Twitter yang mendakwa lelaki tersebut adalah seorang penyampai radio.

Difahamkan lagi, setelah mendapat banyak kec@man daripada warganet, video itu telah dip4dam daripada platform media sosialnya kerana dibnjiri terlalu banyak kec@man.

Dek kerana video sudah dipadam di aplikasi TikTok, ramai yang menyer4ng Instagram peribadi miliknya semata-mata untuk meninggalkan komen berunsur tegvran dan kec@man.

Terpaling ‘English’

English’ hanya bahasa, bukan tahap kepintaran

Kurang aj4r

Siap sedia ‘update’ resume

S3dihnya hidup

Ni mesti jenis tak h0rmat guru

Rata-rata warganet yang telah melihat video berkenaan berasa kes4l dengan tindkan DJ itu dan menyifatkan perbuatannya suatu penghInaan kepada guru berkenaan.

Sumber: Twitter @amer_aljeffrey, Instagram @ssupyusuf via omm

 

Be the first to comment on "Netizen kec@m DJ radio gelakkan, perlek3h bahasa Inggeris guru DidikTV"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*