“Suami banyak d0rong dalami agama, hasil bimbingan dia..” – Hannah Delisha

Pel4kon jelita, Hannah Delisha mengambil pendekatan untuk tidak berkongsi mengenai kisah peribadinya di laman sosial berikutan majlis pernik4han dengan suami, Imam Shah di Singapura, semalam.

Menurut laporan Harian Metro, pemilik nama Hannah Adlina Blackburne-Birch itu berkata dia dan suami yang juga merupakan pel4kon di Singapura memilih untuk melaksanakan perkara wajib terlebih dahulu.

Saya minta maaf sebab memang kurang selesa berkongsi hal peribadi. Alhamdulillah saya sangat gembira dan bersyukur kepada Allah kerana semuanya berjalan dengan lancar.
“Saya memang tak pernah nak muat naik dalam media sosial yang saya bercnta selama ini. Ini kerana bagi saya, biarlah kita sah dahulu barulah kita nak kongsi. Kita dahulukan yang wajib. Itu yang lebih utama,” katanya.

Bercerita lanjut mengenai hubungan cinta, pelakon berusia 25 tahun itu mengakui mula mengenali Imam sewaktu menjalani penggambaran drama bersiri berjudul Faculty di Singapura lima tahun lalu.

Hanna menyifatkan lelaki itu sebagai seorang yang sangat peny4bar, penyayang dan kel4kar selain banyak mendorongnya untuk lebih cend3rung ke arah keagamaan.

Dialah yang sebenarnya banyak mendorong saya untuk lebih cend3rung ke arah keagamaan. Alhamdulillah saya sekarang sedikit sebanyak adalah hasil bimbingan Imam juga,” luah Hannah.

Malah, pelakon drama Cinta Sekali Lagi itu turut meminta agar semua peminat mendoakan kebahagiaan rumah tangga mereka dan terus menyokong kerjayanya.

“Saya pohon semua untuk mendoakan kebahagiaan rumah tangga kami dan teruslah menyokong kerjaya saya. Majlis bersnding kami akan umumkan nanti. Insya-Allah, kami buat secara bersederhana sahaja untuk keluarga dan teman rapat.“Mengenai tarikh, saya tak boleh nak beritahu lagi sebab biarlah kes C0vid-19 yang sedang menular di seluruh dunia ini tam4t dahulu. Bila keadaan kembali n0rmal, barulah kami akan kongsi tarikh majlis bers4nding,” tambahnya lagi.

Terdahulu, pernik4han pasangan tersebut didaftarkan di Registry of Marriage Singapore atau Biro Lesen Perkhwinan Singapura.

Sumber: Harian Metro (Sudirman Mohd Tahir) via omm

Be the first to comment on "“Suami banyak d0rong dalami agama, hasil bimbingan dia..” – Hannah Delisha"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*