Hntikan perskolahan anak2, Zul Yahya lebih utamakan ilmu akhIrat

Nama Zul Yahya dahulu pernah mek4r dalam industri seni Tanah Air sebagai seorang pel4wak terkenal. Tetapi, sejak beberapa tahun ini, dia memvtuskan untuk tidak terb4bit lagi dalam dunia hiburan dan menumpukan sepenuhnya kepada perniagaan yang dijalankan.

Berp4kat suami isteri

Namun begitu, menerusi Astro Gempak merujuk kepada Facebook Live yang dibuat olehnya sebelum ini, Zul Yahya membuat peng4kuan bahawa membrhntikan anak-anaknya sekolah secara f0rmal bagi membawa mereka menumpukan perh4tian kepada akhIrat.

“Saya dan isteri berp4kat ini jalan yang terbaik. Hari ini bukan zman nak kej4r anak dapat berapa A tapi ilmu akhIrat yang masih lagi nipis.”“Mereka memang sudah dibrhntikan sekolah. Apa yang penting adalah iImu ag4ma. Dalam ag4ma pasti ada kejayaan, bukan di akhIrat tetapi di dunia lagi.”Katanya.

Mampukah degree & master selamatkan diri dari djjal

Bkas pelak0n yang mempunyai enam orang anak itu juga meng4kui ada yang bertanya sama ada dia tidak kasih4nkah akan masa depan mereka. Namun, Zul Yahya percaya akan qada’ dan qadar yang telah ditetapkan Allah S.W.T.

“Dunia semakin tua takkan tak nampak, sistem yang datang kepada kita hari ini luar biasa dan ramai yang rasa boleh hidup lama.”“Saya sendiri sudah berusia 50 tahun, apa akan jadi 50 tahun akan datang. Bagaimana ag4ma dalam diri anak-anak kita? mampukan degree dan master menyelamatkan mereka daripada djjal?” Soalnya.

Ilmu akhIrat lebih penting

Dia juga turut berkngsi kenyataan tersebut di Instagramnya  memaklumkan bukan tidak mengambil brat tentang anak-anaknya, tetapi mahu mereka lebih berjaya di akhIrat.

Dalam pada itu, bkas pelkon itu juga mengambil cntoh dirinya yang tidak berpelajaran tinggi namun tetapi diberikan rezeki yang mencur4h-cur4h atas izin Allah brkat berusaha.“Sijil pada anak-anak pun belum tentu berikan kehidupan. Saya pun SRP tak ada, menulis tak pandai tapi Allahuakbar, Allah bagi rezeki macam-macam bentuk.”Yang penting usaha, kalau ada sijil tapi mal4s tak guna juga.”  Jelasnya.

Zul Yahya merupakan seorang pelakon terkenal sebelum ini dan memutuskan untuk tidak meneruskan dunia hiburan apabila f0kuskan kepada perniagaan restoran steam boat dan juga pas4raya yang dibuka tahun lalu.

Sumber: Astro Gempak (Amri Hassan) via omm

Be the first to comment on "Hntikan perskolahan anak2, Zul Yahya lebih utamakan ilmu akhIrat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*