Pelajar Malaysia di Korea dkwa dibu4ng dari ‘group’ belajar kerana isu Janna Nick?

K0ntroversi antara Janna Nick dengan sebahagian besar peminat K-Pop telah membuatkan hmpir dua hari hashtag #jannanickisgoingtopartyj4il tular sehingga keluar negara.

Janna Nick juga telah membuat lap0ran polis dengan men4fikan dkwaan dia menghIna artis K-Pop di media s0sial dan tidak lama selepas itu akaun Twitter dan Instagramnya ‘hil4ng’.

Kena rem0ve dari gr0up belajar

Disebabkan kontr0versi yang berlaku, ada beberapa pihak yang turut terksan dengan perkara tersebut. Antaranya ialah pelajar yang belajar di Korea Selatan.

Menerusi satu muat naik tngkapan skrIn di Twitter, seorang pengguna telah berk0ngsi perbualan WhatsApp dengan seorang individu yang mempunyai kenalan pelajar Malaysia yang belajar disana apabila telah dikeluarkan dari kmpulan whatsApp tugasan universiti mereka.

Belum start sem dah kena kIck

“Harap tak jadi dekat adik aku”

Walaupun perkngsian tersebut tidak dapat dipastikan kebnarannya, namun menerusi k0men yang mereka sertakan, terlihat ramai yang terksan dengan k0ntroversi berkenaan kerana membawa nama Malaysia.

Mereka juga khuatIr akan ada ramai lagi pelajar yang akan menerima nasIb yang sama hanya disebabkan kontr0versi tersebut.

Ni berIta sedIh

Dekat aplikasi lain pun ada yang kena kIck

Setakat ini,  #jannanickisgoingtopartyj4il masih lagi trnding dan puluhan ribu ciapan dibuat menggunakan hashtag tersebut.

Perkara ini bermula disebabkan ada individu yang memuat naik kembali satu rak5man mendkwa pelak0n Melastik Cinta itu mempersendkan kem4tian seorang angg0ta kumpulan SHinee pada tahun 2018.

Selepas itu, satu tangk4pan skrIn menunjukkan Janna menyindIr girlband BlackpInk ketika mempr0mosikan drama arahannya bertajuk Delen.

Sumber syasyasyasya05,Twitter via omm

 

Be the first to comment on "Pelajar Malaysia di Korea dkwa dibu4ng dari ‘group’ belajar kerana isu Janna Nick?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*