“Pen4t Takpe, Janji Anak Bini…”, Terh4ru, Abang Food Panda Borong Sakan Mainan, Hadiahkan Untuk Anak-anak

Ketika pndemik COVID-19 ini, ramai yang terksan dengan kej4tuhan ekonomi sehingga ada yang terpksa buat dua tiga kerja.

Antara yang paling menjadi tum puan ketika ini adalah gol0ngan penghantar makanan dan peniaga jalanan.

Baru-baru ini, plaman Facebook peniaga barangan permainan Harga Rapat berkngsi kis4h ramai ‘abang-abang’ Foodpanda tampil membeli perm ainan daripada mereka.

Difahamkan, mereka mem belinya adalah untuk diberikan kepada anak-anak. Mari ikuti kisah ini.

Seb4k! Meng4lir air mata. Terharu tengok abang-abang Foodpanda datang beli mainan untuk anak.

Kami tanya berapa trIp dapat. Diorang cakap time PKP ni bolehlah dapat 20-30 trIp sehari. Kerja 9 pagi sampai 10 malam.

Time tengah pilih barang untuk anak, masuk order makanan. Tinggal jap. Hantar makan dulu pastu datang balik.

Bila tanya beli untuk siapa. Ada yang beli untuk bir.thday anak minggu ni. Ada yang nak rew4rd diri main dron sekali sekala.

Ada yang beli untuk anak sed4ra. Ada yang cakap dah lama tak beli mainan untuk anak sebab sIbuk kerja.

Tak banyak kami boleh tolong, tapi kita bagi diskaun kaw-kaw supaya di0rang h4ppy. Bila tanya pen4t tak?

Diorang cakap pen4t takpe janji anak bini di rumah ada makan. Allahu.

Semoga semua abang-abang Foodpanda diberikan kesel4matan di jlan raya. Dimurahkan rezeki.

Terima kasih support team HARGA RAPAT like follow dan share. (nanti kami ke tempat anda)

Sumber: Harga Rapat via SK

 

Be the first to comment on "“Pen4t Takpe, Janji Anak Bini…”, Terh4ru, Abang Food Panda Borong Sakan Mainan, Hadiahkan Untuk Anak-anak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*