Berniaga Tepi Jalan, Nenek DitIpu Terima Bayaran ‘Sampul’ GuntIngan Akhb4r

Sudah menjadi kebiasaan apabila melhat penIaga kecil bersusah payah membwa barang jualannya pasti terd3tik dihati mahu mmbeli ataupun bersedkah untuk menmbah pend4patannya.

Namun, berbeza pula dengan perk0ngsian seorang rem4ja perempuan bernama Visbrila apabila memb0ngkar cerita mengenai peniaga yang telah ditIpu.

Gural4uan yang melmpau

 

@vs.brlbecandaan paling galucu 🙂♬ original sound – Marphina

Jualan hanya untuk makan

Menerusi video berdvrasi 40 saat itu, perk0ngsian gadis tersebut mncritakan tntang seorang nenek yang menjual pinggan mngkuk di pinggir jalan Veteran Solo, Indonesia.

Namun, apa yang meny4yat h4ti apabila nenek itu men3rima envel0pe teba4l tetapi bukan brisi wang. Kelihatan jelas di dalam video itu, smpul surat itu hanya dipenunhi dengan helaIan kecil surat khbar lama.

“Kenapa sanggup buat orang tua macam itu. Dia mnjual hanya untuk menc4ri wang dmi makanan. Pvra-pvra bagi env0lpe isi wang tapi ternyata isinya guntIngan surat khabar,” jelas gadis itu.

Di akhir video tersebut, Visbrila smpat mmbeli pnggan yang dijual dan dibayar dengan jmlah yang agak besar tanpa meminta baki dipulangkan semula.

Semoga murah rezeki awak

Gdis tersbut turut mendo akan agar nenek tersbut sentiasa brada di bawah lndungan Allah SWT dan sentiasa murah rezeki.

Perk0ngsian yang mendapat 1,000,000 tontonan itu dibnjiri kmen p0sitif daripada wrganet yang memujI kebaik4n dan keikhl4san yang dilakukan olehnya itu.

Bersed3kah tidak akan menghbiskan wang

Kenapa bergur4u macam tu?!

Ya Allah, snggup ya bergura4u smpai mcam tu sekali! Kesian nenek tngah pnas kena mcam itu. Semoga nenek dan gdis yang membntu sntiasa murah rezeki. Amin!

Sumber: TikTok Visbrila B via omm

 

Be the first to comment on "Berniaga Tepi Jalan, Nenek DitIpu Terima Bayaran ‘Sampul’ GuntIngan Akhb4r"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*