lnstafam0us Terkenal Itu Masih Dalam Pencarian Polis Disebabkan Rentas Negeri, Ada Benda Lain Lagi Mereka Akan Kena Dakw4

PoIis Kelantan sedang meng.esan beberapa individu yang juga pers.onaliti media s0sial dipercayai melang.gar pro.sedur o.perasi standard (SOP) selain merentas negeri semata-mata untuk menghadiri majlis perkahwinan rakannya.

Ketua PoIis Kelantan, DCP Shafien Mamat berkata pihaknya menerima satu lap0ran poIis, petang semalam, berkaitan kesaIahan individu berkenaan.

“Hasil sem4kan terhadap berita yang tular mengenai beberapa individu yang disy4ki melangggar SOP Pe.rintah Kawalan Pergerakan (PKP), terdapat beberapa keping gambar yang dimuat naik individu berkenaan menunjukkan mereka bergambar dengan pengantin tanpa penj4rakan sosial serta tidak memakai peIitup muka.

“Malah, ramai juga yang tidak berp.uas hati dan mempers.oalkan tentang pergerakan rentas negeri rakan pengantin dari luar ke Kelantan,” katanya dalam kenyataan kepada media di Kota Bharu, hari ini.

Terdahulu, tular di media s0sial beberapa pers.onaliti media s0sial itu yang dikatakan merentas negeri semata-mata untuk menghadiri perkahwinan rakannya di Kota Bharu.
Ti.ndakan itu mendapat krit1kan netizen yang mempers.oalkan bagaimana mereka boleh merentas negeri selain dida.kwa tidak mematuhi SOP ketika menghadiri majlis tersebut.

Sementara itu Shafien berkata, p0lis sedang meng3san individu terb4bit untuk si4satan lanjut.

Katanya, k3s disi4sat mengikut Pera.turan 16, Perat.uran-pera.turan Penc.egahan dan Pengaw.alan Peny.akit Berjan.gkit (Langkah-langkah dalam kawasan tempatan jangk.itan) (Kawalan Pergerakan Bersy.arat).

Kredit : MalaysiaKini/Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment on "lnstafam0us Terkenal Itu Masih Dalam Pencarian Polis Disebabkan Rentas Negeri, Ada Benda Lain Lagi Mereka Akan Kena Dakw4"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*