(Video) ‘Macam ni nak minta hantaran RM20K?? Ser4m!’ – Owner kes4l, penyewa cantik tapi bilik penuh dengan s4mpah

Viral di media soslal, video keadaan sebuah bilik sewa yang dipenuhi dengan samp4h srap, longg0kan pakaian bagai mengund4ng pelbagai re4ksi netlzen yang berasa jijlk dengan keadaan bilik itu.

Video berdurasi hampir seminit yang dipercayai dirakam oleh pemilik rumah sewa itu dan dalam masa yang sama meluahkan rasa kec3wanya terhadap penyewa rumahnya yang tidak bertanggungjawab serta tidak menjaga kebersihan bilik.

“Dalam hidup kita, tak kisahlah kita ni miskln ke, kaya ke, handsome atau tak, cantik atau tak, pandai atau tak, yang penting kebersihan kena jaga.

“Nampak ni? Belajar tinggi-tinggi, kerja bagus, gaji 4-5 ribu tak larl, tapi benda paling basic, bilik Ya Allah… macam ni?

“Ingatlah, tak kisahlah kita ni macam mana sekalipun jagalah kebersihan. Bilik kita, tempat tidur kita kena jaga. Jangan sampai jadi macam ni.

“Ini memang kisah benar, memang dirakam khas untuk dijadikan sebagai pengajaran kepada anda semua. Tolonglah jaga kebersihan. Jangan jadi seperti ini,” kata lelaki dalam video tersebut.

Berdasarkan video tersebut, netlzen tidak men0lak kemungkinan bilik itu dihuni oleh penyewa wanita.

“Macam manalah dia boleh tidur, makan dalam keadaan camtu? Entah mana satu baju k0tor pun tak tahu. Semua kasl masuk plastlk samp4h, ik4t cantik-cantik dan lepas tu b4kar. Bu4ng suwey. Memang suwey penyewa camni,” kata netlzen.

“Ini segala jenis kum4n ada ni. Nak nak dekat plastpk sampa k0tak KFC tu. Tapi aku rasa ini bilik tinggal ni, tak mungkin ada manusia duduk kat bilik macam tu kecuali yang ada mas4lah ment4l je boleh duduk kat bilik tu,” tambah netlzen lain.

Sumber:thereporter

Be the first to comment on "(Video) ‘Macam ni nak minta hantaran RM20K?? Ser4m!’ – Owner kes4l, penyewa cantik tapi bilik penuh dengan s4mpah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*