[VIDEO] Tersil4p Ukur Sempadan Tanah, Lelaki Ini Sanggup Pec4hkan Dinding Pagar Cantik

Kadang-kala kita bertuah mendapat jiran tetangga yang baik dan menyenangkan, namun begitu tidak semua dari kita mendapat nikmat tersebut.

Akan tetapi ada juga segelintir jiran yang mementingkan diri sendiri dan juga tidak bertimbang rasa terutama jika ia melibatkan semapadan tanah.

Ada jiran yang mengambil kesempatan kerana anggap ia perkara biasa

Ada pula jiran yang sengaja mengambil kesempatan sehingga membina kediaman atau pagar yang melebihi sempdan sendiri dan mengganggap ia hanya mas4lah kecil.

Walaupun hanya sedikit sahaja kediamannya yang memasuki kawasan jiran lain namun ia tetap dianggap tanah milik jiran sebelah walaupun ia bersaiz kecil.

Lelaki ini berlapang dada terima teguran jirannya

Namun begitu, lain pula dengan pendirian seorang lelaki ini yang menerima advan jirannya dengan lapang hati.

Menerusi perkongsian video yang dimuat naik di aplikasi TikT0k, pengguna bernama Hayat Muhamad berkongsi kisahnya bersama pengikutnya.

Sanggup pec4h pagar batu kerana termasuk kawasan jiran

Dalam video berkenaan memaparkan dai memberikan ar4han kepada salah seorang petukang untuk memec4hkan semula temb0k atau pagar batu yang telah siap dibina.

Ini kerana menurutnya, pagar batu termasuk ke dalam sempadan tanah jirannya dan beliau membuat keputusan untuk merob0hkannya.

Walaupun dia akan mengal4mi keruglan yang besar dengan melaksanakan tindakan tersebut namun baginya apa yang lebih penting adalah keberkatan mengenai sesuatu perkara.

Rugi tak apa yang penting akhlrat selamat

Dia tidak mahu hanya kerana pagar batunya masuk ke dalam kawasan tanah yang dimiliki olehnya bakal menjadikan dia susah di kemudian hari.

Jelasnya apa yang menjadi keutamaan pada dirinya adalah urusan halal dan har4m selain turut menghormati hak jirannya itu.

Tindakan lelaki ini mendapat pujian netlzen

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata netlzen bersetuju dengan tindakan yang dilakukan olehnya itu.

Malah mereka turut memberikan pujian kepadanya kerana sedar akan kesan jangka masa panjang di kemudian hari. Malah ia juga menjadi pengajaran kepada orang lain.

Perkongsian video yang dimuat naik di aplikasi TikT0k itu telah meraih hampir 350,000 tontonan setakat ini.

Sumber:Yoynetwork

Be the first to comment on "[VIDEO] Tersil4p Ukur Sempadan Tanah, Lelaki Ini Sanggup Pec4hkan Dinding Pagar Cantik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*