“Tahun Ini Tahun Saya,”- Selepas Menang MLS2, Azmi Umum Setelah Penantian 10 Tahun Akhirnya Isteri H4mil Anak Pertama

Setelah dinobatkan sebagai juara Muzikal Lawak Superstar (MLS) musim ke-2, anggota kumpulan Heart, Azmi Saat meluahkan rasa syukur apabila memaklumkan isterinya kini sedang hamil empat bulan.

Jelas Azmi yang juga merupakan vokalis bagi kumpulan Caliph Busker, dia sebelum ini belum pernah menceritakan hal ini kepada sesiapa pun termasuklah Danial dan juga Ezad Lazim kerana merasakan semuanya masih terlalu awal.

Bagaimanapun, sehari sebelum pentas akhir berlangsung, isterinya dikhabarkan telah dikej4rkan ke h0spital aklbat mengal4mi gngguan pernfasan.

Lantaran itu, Azmi memtuskan untuk menceritakan perkara tersebut kepada dua sahabatnya itu sewaktu sedang menunggu di h0spital.

“Sebenarnya saya dah tahu sejak dua bulan lepas. Tapi saya tak bagi tahu sesiapa sebab masih awal lagi.

“Kandungannya sekarang dah masuk empat bulan. Danial dan Abang Ezad pun tak tahu pasal ni.

“Bila malam tadi (khamis) kami buat latihan, tiba-tiba manager saya datang kata ada kec3masan. Isteri saya masuk h0spital.

“Saya terpksa tinggalkan PICC. Pada mulanya kami rancang untuk buat latihan di rumah Danial tapi saya tak berkesempatan sedangkan hari ini final,” katanya kepada MH.

Dalam pada itu, Azmi turut meluahkan rasa terharu dengan semangat setia kawan yang ditunjukkan oleh Azmi dan Ezad yang sanggup menemaninya walaupun terpksa menlnggalkan sesi latihan.

“Rupanya isteri saya meng4lami ses4k nfas. Dia memang ada asm4. Paling menyentvh hati saya bila Abang Ezad dengan Danial tunggu saya di h0spital.

“Saya amat terharu semangt setia kawan yang ditunjukkan oleh mereka. Dua jam mereka tunggu. Ketika itu baru saya bagitahu pada Ezad dan Danial.

“Mungkin pada ketika itu isteri saya pen4t sebab tu terjadinya ses4k nfas,” jelasnya lagi.

Penyanyi lagu Tulus itu berkata sedemikian sewaktu ditemui ketika sidang media MLS2 yang berlangsung di Putrajaya International Convention Center (PICC) pada Jumaat.

Ditanya mengenai perasaanya setelah mengetahui mengenai perkhabaran tersebut, Azmi mendedah dia kini harus bersiap sedia dari segi ment4l memandangkan dia dan isteri sudah selesa berdua hampir 10 tahun.

“Pada awalnya perasaan saya biasa sahaja. Mungkin lebih kepada memikirkan persediaan hidup baru. 10 tahun bagi saya dah agak lama.

“Saya sebenarnya dah reda untuk enjoy hidup berdua. Jadi kami memang tak fikirkan pasal anak.

“Sebenarnya isteri saya dah pernah mengandvng dua tahun lepas sewaktu tahun ke lapan kami berkahwin. Ketika itu memang kami pergi buat rawatan. Tapi tak sampai dua bulan dia ggur.

“Ketika itu adalah rasa sedlh. Tapi sekarang ini saya gembira. Tak sangka Allah bagi juga rezeki. Saya rasa tahun ini tahun saya,” akhirinya.

Pada malam final MLS2, kumpulan Heart telah dinobatkan sebagai juara sekali gus membawa pulang hadiah utama berjumlah RM150,000 berserta trofi.

Sumber : mediahiburan

Be the first to comment on "“Tahun Ini Tahun Saya,”- Selepas Menang MLS2, Azmi Umum Setelah Penantian 10 Tahun Akhirnya Isteri H4mil Anak Pertama"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*