Puluh tahun duduk rumah flat, ibu hampir reb4h terh4ru anak hadiahkan bangl0

Setiap anak pasti berkeinginan untuk membahagia orang tua yang sudah berk0rban membesarkan kita. Walaupun apa yang kita beri tidak setimpal dengan pen4t lelah mereka, namun ia sedikit sebanyak mampu menggembirakan sos0k tua itu.

Jadi, menerusi perkongsian seorang usahawan k0smetlk dikenali sebagai Juzailah Shariff, dia telah berkongsi video re4ksi ibunya apabila dihadiahkan sebuah rumah bangl0 di kawasan elit selepas puluhan tahun tinggal di rumah flat.

Balas jasa ibu besarkan 4 beradik
Menurut Juzailah, ibunya yang juga seorang ibu tungg4l telah membesarkan mereka empat beradik dengan kudr4tnya dari mereka kecil sehingga sudah berjaya.

Jadi, kejvtan tersebut sebagai satu bentuk penghargaan buat ratu hati mereka selepas empat tahun membina empayar perniagaan.

Ibu terkejvt sampai hampir pltam

Walau bagaimanapun, ketika ibu mereka masuk ke dalam rumah baru, suasana sedikit panlk apabila wanita itu tiba-tiba rebah. Apa yang lebih membimbangkan adalah ibu Juzailah menghldap penyaklt jantvng.

Walau bagaimanapun, setelah berehat sebentar dia kembali pul!h dan menyatakan sangat bersyukur kerana tidak sangka Allah memberikan anak-anaknya rezeki yang luas sehingga dapat membeli rumah yang selesa untuk mereka sekeluarga.

“Bila ummi dah stabil sikit petang tu, saya tanya kenapa ummi sampai nak reb4h lem4h tadi?
Ummi jawab “bersyukur sgt pada Allah macam tak percaya Allah SWT bagi rezeki dkt anak-anak ummi, dpt menumpang hidup duduk rumah selesa” ujarnya.

Sma2 nangls tonton video ni
Sehubungan perkongsian tersebut, ramai yang tersentuh hati menonton video yang berdurasi dua minit enam saat itu di Instagram Juzailah Shariff kerana dapat merasai betapa bersyukurnya seorang ibu apabila dihargai oleh anak-anak.

Mereka juga berharap agar dapat melakukan perkara sama seperti usahawan tersebut dan sama-sama berdoa agar terus dimurahkan rezeki oleh Allah S.W.T

Sumber: Juzailah Shariff.

Via https://ohmymedia.cc/puluh-tahun-duduk-rumah-flat-ibu-hampir-rebah-terharu-anak-hadiahkan-banglo/?utm_source=fb_page&utm_campaign=publer&utm_medium=Oh%20My%20 Media.

Be the first to comment on "Puluh tahun duduk rumah flat, ibu hampir reb4h terh4ru anak hadiahkan bangl0"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*