Kanak-Kanak Ini Berniaga Di FB Live, Terkejvt Viewers Naik Dari 4 Orang Ke 14 Ribu Orang Pen0nton

Sekarang ini ramai peniaga yang sudah mula gunakan platform media sosi4l untuk berniaga sebab lagi jimat k0s. Tak perlu bayar sewa kedai yang mahal tiap-tiap bulan dan trans4ksi pembayaran pun lagi cepat dan senang.

Baru-baru ini vir4l di Facebook 3 hari lepas ada sorang kanak-kanak ini dia berniaga baju di FB Live. Pada mulanya, FB Live kanak-kanak tersebut cuma ada 4 orang sahaja, tapi tiba-tiba naik 14 ribu orang penonton. Terus bersemangat adik itu promote baju-baju yang dia niagakan. Terkejvt weh adik tu!

Menerusi perkongsian oleh Ahm Bundle yang mendapat lebih 2 ribu likes dan hampir 2 ribu perkongsian, kanak-kanak tersebut beritahu yang dia tak reti main game di telefon dan cuma nak fokus dekat berniaga. P0wer la adik ni!


Sumber: Facebook
Biasanya kanak-kanak lagi suka main game atau keluar bermain di luar dengan kawan-kawan, tapi lain pula dengan adik ini. Lagi suka berniaga katanya. Kalau dah besar ni, ada harapan ni jadi ahli perniagaan yang berjaya sebab dah belajar berniaga dari kecil kan.

Siap menyanyi, menari

Kanak-kanak tersebut petah sangat bercakap buat ramai penonton terhibur dan terus stay sampai habis untuk tengok live kanak-kanak tersebut.

Sambil tunjuk baju-baju yang dijual sehelai demi sehelai, kanak-kanak itu menyanyi dan menari dengan gaya comel buat ramai yang terbuka hati untuk membeli baju-baju tersebut. Bila ramai yang mula tunjukkan minat untuk membeli baju-baju itu, boleh nampak muka gembira kanak-kanak tersebut gembira tak terkata.


Ahm Bundle</


Sumber: Ahm Bundle
Mungkin sebab adik ni pun rajin berniaga, Allah murahkan rezeki dia kan. Alhamdulillah.

Semoga murah rezeki

Rata-rata netlzen yang melihat perkongsian oleh Ahm Bundle itu beri re4ksi p0sitif kepada usaha kanak-kanak itu. Ramai juga yang berharap agar kanak-kanak itu dimurahkan rezeki sebab rajin berniaga.


Sumber: Facebook
Memang salute la kat adik tu. Kecil-kecil dan pandai berniaga. Kita doakan semoga kanak-kanak tu dimurahkan rezeki dan mana tahu bila dan besar nanti dia boleh jadi saing-saing Dato’ Sri AIiff Syukri atau Dato’ Seri Vida kan?

Sumber: Ahm Bundle

Via LM

Be the first to comment on "Kanak-Kanak Ini Berniaga Di FB Live, Terkejvt Viewers Naik Dari 4 Orang Ke 14 Ribu Orang Pen0nton"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*