Tiada ni4t gadai m4ruah & aga ma, pelakon iklan tak tahu rupanya video JUDl

Berikutan kontr0versi video promosi perjvdian ‘online’ yang mengvndang kemar4han orang ramai terutama umat Islam, tiga pelakon video muzik (MV) tersebut tampil menjelaskan perkara sebenar.

Menurut lap0ran eksklusif mStar Online, mereka mendkwa mendapat tawaran bagi menjayakan rak4man MV sempena Hari Raya.

“Sudah jadi kebiasaan pemilik brand nak r4hsiakan produk mereka… malah semasa kita buat penggambaran pun mereka cakap jangan ambil (rak4m) video, jangan beritahu sesiapa sebab surprise,” kata saIah seorang pelakon pembantu.

Difahamkan, penggambaran MV berkenaan membabitkan lima pelakon beragama Islam iaitu tiga lelaki dan dua perempuan yang diadakan di Hulu Langat, Selangor.

Pelakon pembantu itu berkata, dia dan para pelakon lain hanya menyedari mereka terlib4t dalam iklan mempromosi JUDl pada hari penggambaran, 13 Mac lalu.

Malah dia juga meluahkan rasa kes4l kerana tidak ber4ni untuk menarik diri daripada meneruskan penggambaran tersebut.

“Kami desp3rate, freelance macam kami terjejas ter0k. Apabila dapat job ni saya ambil je tanpa banyak tanya soalan. Untuk job ni mereka bayar pun sikit sangat. Kita buat sebab tak ada cara lain cari duit… kami freelancer.
“Masa awal-awal memang berkaitan raya, tapi apabila masuk bahagian kedua di penghujung penggambaran baru kami sedar ia adalah JUDl.
“Pihak produksi minta kami lip sync empat baris lirik lagu yang jelas berkaitan perJUDlan.
“Saya menyes4l sebab tak ber4ni pull out, padahal kami tiada k0ntrak apa-apa pun. Saya jadi p4nik, bukan saya je… kawan-kawan pun kena dan saya rasa bersaIah,” ujarnya.

Bagi pelakon utama Saifullah Mohd Yunus pula, dia terpksa meneruskan penggambaraan kerana mahu bersikap profesional.

“Kami sangat profesional, takkan kita nak minta produksi hentikan dan kami akan pulang… tidak! Memandangkan dah 70 peratus siap, kami hanya teruskan seperti yang dirancang,” kongsinya.

Tonton temubual penuh:

Sumber: mStar Online (Ali Toupan Rajalee) via omm

Be the first to comment on "Tiada ni4t gadai m4ruah & aga ma, pelakon iklan tak tahu rupanya video JUDl"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*