P0lis sias@t surat kec@m masjid, MAKl orang Melayu

Jempol: P0lis buka satu kertas sias@tan berkaitan sepucuk surat mengec@m bunyi kuat dari Masjid Jamek Bahau dan mem4ki hamun orang Melayu.

Ketua P0lis Daerah Jempol Superintendan Hoo Chang Hook berkata, k3s berkenaan disi@sat mengikut Sksyen 505 Kanun Kesksaan, Sksyen 233 Akta Komunikasi Multimedia dan Sksyen 298 Kanun Kesksaan.

Menurutnya, 0lis sudah memanggil pihak yang dipercayai menghantar surat kepada pengurusan masjid berkenaan sebelum ia tular di media sos!al.

“Kandungan surat itu mendkwa keadaan bunyi kuat dari masjid dan menjadi tempat ramai orang berkumpul sehingga boleh menyebabkan penuIaran C0vid-19 selain mem4ki hamun orang Melayu.

Pihak jawatankuasa masjid membuat laporan polis supaya siasatan dapat dijalankan terhadap kiriman surat terbabit,” katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Chang Hook berkata, kandungan surat itu ada mengaitkan dengan sebuah restoran di Taman Meranti tetapi pemilik restoran menafikan pembabitannya selain turut membuat lap0ran plis.

Menurutnya, pihaknya turut menasihatkan orang ramai supaya tidak melakukan apa-apa tind4kan yang boleh mengganggu ketenteraman awam dan tidak mengambil tind4kan menyalahi undang-undang.

Sumber H.metro

Be the first to comment on "P0lis sias@t surat kec@m masjid, MAKl orang Melayu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*