Lain kali jgn cepat MAKl” – Netizen D4kwa Rupanya Ni Perangai Sebenar Abang Burger Kena Sam@n 50K?

Sejak isu seorang peniaga burger telah dikmpaun sebanyak RM50,000 kerana berniaga lebih dari masa yang dibenarkan ketika negeri Kelantan di bawah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tular di media sos!al, ramai netizen telah meluahkan rasa tak puas hati mereka..

Peniaga tersebut, Wan Mohd Faisal Wan Kadir yang menjalankan perniagaan di depan tangga rumahnya di Kampung Rambutan Rendang itu memberitahu yang dia telah dikmpaun pada jam 11.10 malam ketika dia sedang menyiapkan pesanan untuk pekerja kilang.

Ekoran ini, ramai selebriti dan organisasi yang menawarkan diri untuk membantu abang burger menyelesaikan kmpaun tersebut.

“Jenis degiI memang patut pun kena”

Namun baru-baru ini tular pula di media sosial bila netizen mended4hkan perkara “sebenar” yang berlaku sehingga dorang rasakan Faisal layak dis@man sehingga RM50,000.

Didakwa, kedai burger ini sebenarnya sering mel@nggar SOP sehingga buka kedai sampai jam 1 hingga 2 pagi sejak dari PKP pertama lagi. Malah kedai ini turut dijadikan p0rt untuk orang melep@k sehingga penuh kereta.

PoIis pernah datang beri am@ran tapi sebab nampak kerek l@nggar SOP, orang kampung pun buat lap0ran. Sebab tu dia kena s@man sebab langgar SOP.”

Malah, ada juga yang mengatakan sebelum ini Faisal pernah dik0mpaun RM1,000 namun masih mengabaikan arahan untuk menutup kedai seperti waktu yang ditetapkan.

Tak cukup dengan itu, netizen turut berikan bvkti tangkap layar menunjukkan Faisal memberitahu pelanggan yang kedainya buka hingga 4 pagi serta beberapa gambar lain.

Pendedahan ini telah membuatkan netizen berbelah bahagi, ada yang merasakan abang burger ini telah men!pu rkyat Malaysia dan ada juga yang masih merasakan jumlah kmpaun yang diberikan mel@mpau.

“Tipah tert!pulah jawabnya”

Sumber LM

Be the first to comment on "Lain kali jgn cepat MAKl” – Netizen D4kwa Rupanya Ni Perangai Sebenar Abang Burger Kena Sam@n 50K?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*