Bereb0t ‘Parking’ Punya PasaI, Wanita Ini Tanda Tempat Letak Kereta Guna Pad Berd4rah

Jika sebelum ini pernah viral di negara kita tentang segelinitir individu yang yang menanda parking dengan kon atau 0bjek yang tidak dibenarkan, kali ini ada yang lebih ekstr3m. lsu parking ni kalau tak bert0lak ansur, memang boleh bawak gad0h. 

Menurut portal Coconuts.co, dua orang wanita di Thailand bergad0h gara-gara bereb0t tempat letak kenderaan di kawasan rumah mereka sehingga salah seorang daripada mereka bert!ndak menggantung pad (tuala wanita) untuk menanda parking.

Yang lagi dahsyat, pad tersebut dikatakan ada dar4h! lsu ini bermula apabila wanita yang dikenali sebagai Lek yang juga merupakan pemilik kedai dikatakan menggantung tuala wanita berkenaan di ampaian baju yang diletakkan di kawasan itu.

Namun, wanita yang dikenali sebagai Noi pula mengabaikan ampaian tersebut dan dia tetap memarkir keretanya di sp0t tu. So, disebabkan tak puas hati, Lek mengh3mpas ampaian tadi ke kereta Noi.

Patsaphong Boodthai iaitu Ketua P0lis Daerah Rat Burana berkata kedua-dua wanita itu tinggal di bangunan yang sama di Kheha Suksawat dan difahamkan, mereka ni dah lama tak puas hati antara satu sama lain sebab parking.

Sebelum ini, Lek dikatakan pernah membuang najis kepada kereta Noi sebab mengalihkan ampaian baju miliknya untuk parkir kereta di situ. Noi pula membalas dengan cara membuang pasu ke arah kedai Lek.

Kedua-dua mereka enggan bercakap antara satu sama lain dan telah memfailkan adu@n kerosakan harta benda. Menurut Pranee Ruangbuntham iaitu peniaga mee di situ, petak parkir tersebut sebenarnya hak milik bersama menggunakan konsep siapa cepat, dia dapat.

Gambar tersebut mula viral di Facebook setelah dimuat naik oleh Panida Thongmanee yang selalu ke kawasan itu untuk makan mee. Namun, dia ambil keputusan untuk ambil gambar pad tergantung tu sebab baginya, perniagaan di situ akan bermasalah jika isu terbabit tidak diselesaikan secepat mungkin.

Pihak p0lis akan memanggil kedua-dua wanita untuk berbincang dan berunding tentang masalah ini. Ampaian baju dan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) juga telah diambil oleh p0lis sebagai bahan bvkti.

Sumber: Coconuts.co

Be the first to comment on "Bereb0t ‘Parking’ Punya PasaI, Wanita Ini Tanda Tempat Letak Kereta Guna Pad Berd4rah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*