[VIDEO] Azwan Ali Mahu P0lis Penj@rakan Neelofa Kerana Ianggar SOP

lsu pengacara dan pelakon terkenal, Neelofa yang melnggar pr0sedur 0perasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini nampaknya tidak selesai-selesai lagi apabila netizen mendkwa muncul pula lsu baru berkaitan haI tersebut.

HaI ini kerana beberapa hari lepas, tular sebuah video yang menunjukkan keluarga selebriti terbabit telah meIanggar SOP meraikan Aidilfitri bersama keluarga meskipun tinggal berasingan.

Disebabkan kesal4han yang berulang, pengacara dan selebriti kontr0versi, Azwan Ali atau lebih mesra digelar Diva AA meminta ker@jaan untuk bert!ndak tegas dengan memenjarakan Neelofa atas kesal@han yang dilakukannya.

Menurut Diva AA,  dia lantang mengec4m Neelofa atas tanggungjawabnya sebagai rkyat Malaysia dan ia juga bersangkut paut dengan undng-undng serta soal negara yang berm@ruah..

Ini bukan soal selebriti teg0r sesama selebriti. Jangan tanya apa d0sa Neelofa kepada saya. Tanya dia, apa yang dia buat Diva AA (Azwan) mar4hkan dia sangat?

“Dia antara selebriti yang sering dikec@m ter0k oleh Diva AA. Tanya pada dia, apa dosanya yang saya dend@m sampai m4ti? Itu persoalan yang perlu, dia jawab.

“Kec@man yang berlaku sekarang bukan kerana soal selebriti. Ini soal undng-undng, soal negara yang berm@ruah,” katanya.

Tak cukup dengan itu, Azwan juga berpendapat kerajaan bert!ndak pilih kasih dalam menjat0hkan huk0man terhadap rkyat.

 “Orang ini boleh dan orang itu tak boleh. Undng-undng apa namanya? Saya antara rakyat yang akan habis-habisan bercakap berkenaan undng-undng.

 “Kalau Diva AA (saya) buat salah, laju sahaja masing-masing menggelup0r buat lap0ran p0lis, suruh tangkp saya dan masukkan dalam penj4ra. Esoknya, terus naik turun mahkmah.

 “Kenapa apabila Neelofa, diabaikan begitu saja. Apa hebatnya dia? Apa sumbangan dia pada negara dari segi industri hiburan?” katanya lagi.

Setakat jadi pengacara program MeleT0p, apalah sangat” 

Azwan juga sempat mempersoalkan apakah sumbangan besar Neelofa yang boleh dibanggakan sehingga dia tidak dikenakan huk0man berat kerana sering melanggar SOP.

Setakat jadi pengacara program MeleTop, apalah sangat. Ini saya buat Juara Lagu, hasilkan drama Lontong dan buat macam-macam karya, sekejap saja kena tangk@p dan didkwa di mahk@mah.

“Neelofa boleh pula terlepas. Jangan bagi rkyat bertambah mar4h. Malaysia sekarang diambang kehanc0ran, kenapa biarkan perkara ini berlaku?” katanya.

Dalam pada itu Azwan juga berkata, tind4kan penguatku@saan yang lemah membuatkan dia member0ntak dalam hal ini selain menjadi orang pertama yang mahu Neelofa dipenj@rakan.

“Saya adalah orang pertama yang nak dia dipenj@rakan. Saya tak perlukan sokongan ramai dalam perkara ini. Ia adalah pendirian saya sebagai rkyat marhaen

 “Saya rkyat yang ada hak di sisi perIembagaan persekutuan. Dah ada undng-undng berkenaan akta peny@kit berjngkit, kenapa tak dilaksana atau dikuatku@sakan?

“Mnteri sendiri yang kata tiada pilih kasih atau kompr0mi terhadap mereka yang Ianggar peraturan. Neelofa juga dah banyak kali buat haI sekali gus dia eg0 dan keras kepala,” katanya.

Harap-harap pihak berkuasa take n0telah dengan teg0ran yang disampaikan rkyat. Meskipun daripada Diva AA, admin rasa ada benar juga teg0rannya tu.

Apa-apapun kita nantikan sias@tan penuh daripada pihak p0lis berkaitan k3s ini. 

Sumber LM

Be the first to comment on "[VIDEO] Azwan Ali Mahu P0lis Penj@rakan Neelofa Kerana Ianggar SOP"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*