Indonesia Hadir Dengan ldea Yang Luar Biasa Dan Dianggap Lucu

Dalam ri0h rendah k0nflik di antara PaIestin dan lsraeI, seorang YouTuber Indonesia hadir dengan idea yang luar biasa dan dianggap lucu serta tidak capai dek akal manusia.

Terbaharu, melalui perkongsian Kang Ujang Busth0mi cirebon di laman YouTube miliknya, dia berkongsi cerita bagaimana b0m0h di Indonesia membantu PaIestin meIawan lsraeI.

Untuk pengetahuan anda, Kang Ujang Busth0mi atau Ustaz HM Ujang Busth0mi adalah seorang pendkwah beb@s yang terkenal di Indonesia. Baru-baru ini, dia berpeluang berkunjung ke saIah satu kawasan di Indonesia untuk melihat ritu@l para b0m0h menghantar sih!r dan r0ket gha!b ke lsraeI..

Di awal video yang berdurasi selama 22 minit tersebut, Kang Ujang berkata bahawa dia menerima undangan daripada sekumpulan b0m0h terb@bit untuk melihat rituaI menghantar sih!r dan r0ket gha!b ke lsraeI.

Ketika YouTuber ini bertanya apakah yang sedang diIakukan oleh mereka, salah seorang wakil b0m0h terb@bit menyatakan bahawa mereka mewakili b0m0h nusantara mahu membantu negara PaIestin yang sedang diser4ng ter0k oleh IsraeI.

B0moh tersebut juga menyatakan bahawa mereka akan menyer4ng secara gh@ib dan sih!r tersebut mengambil masa 2 hari untuk sampai ke lsraeI. Tambahnya lagi, para b0moh ini akan menyediakan JlN untuk menjaga PaIestin daripada dibed!I r0ket lsraeI.

K0nten yang dimuat naik pada 2 hari yang lepas mula tular di media sos!al apabila seorang netizen di Malaysia memuat naik ke laman Twitter peribadinya. Kebanyakan netizen yang menonton, tidak kira Indonesia atau Malaysia, semuanya memberi maklum balas dengan em0ji yang lucu.

Tidak pasti adakah b0m0h ini benar-benar valid atau sebaliknya, namun ditengah-tengah situ@si panas ini, kadang-kadang kita perlu sesuatu yang lucu untuk melepaskan tekanan dan ger@m kepada lsraeI.

Sejak dimuat naik, video terb@bit telah mendapat 600,000 tontonan dan 29,000 tanda suka. Kebanyakan warga Indonesia yang menonton video terb@bit mendoakan agar PaIestin beb@s daripada jajahan kej@m lsraeI.

Sumber vocket

Be the first to comment on "Indonesia Hadir Dengan ldea Yang Luar Biasa Dan Dianggap Lucu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*