[VIDEO] Lebih 20,000 tandatangan petisyen mahu Neelofa dijeI – “KesaIahan dilakukan tanpa SERlK”

Baru-baru ini, ada lagi lsu tentang Neelofa bila keluarganya didkwa meIanggar SOP sewaktu Hari Raya Aidilfitri. Sepatutnya tak boleh ziarah-menziarahi, tapi keluarga dia selamba berkumpul ramai-ramai di rumah untuk sambut Syawal bersama

Bila tengok Neelofa sudah banyak kali diperc@yai Ianggar S0P tanpa ada sebarang tind@kan tegas diambil terhadap selebriti itu, ramai netizen yang mula beng@ng dan ger4m dengan sikap Neelofa yang seolah-olah tidak menghiraukan SOP yang perlu dipatuhi oleh semua rkyat.

Sudah tidak tahan tengok sikap Neelofa, netizen merasakan Neelofa sepatutnya dipenj4rakan atas kesalahan meIanggar SOP berulang kali.

Petisyen penj4rakan Neelofa

Semalam, satu petisyen yang mendes@k Neelofa untuk dipnjara dikongsikan oleh pemilik akaun Twitter Naratif Rakyat dan kini telah mengutip hampir 18 ribu ‘sign’ daripada orang ramai. Haa korang tengok sendiri betapa ramainya yang tak puas hati dengan Neelofa.

“4 kali Ianggar SOP. Tak serik-serik.”

Bersama-sama petisyen itu, satu hashtag berbunyi #penjarakanneelofa dengan tagline ‘Bukan sekali, bukan dua kali, tapi berkali-kali terjadi…’ juga diletakkan.

Desak PDRM jangan double standard

Sebelum ini, Neelofa didkwa telah berkali-kali meIanggar SOP apabila dia melakukan majlis perkahwinan tanpa mengamalkan penj@rakan sos!al dan juga bila tiba-tiba boleh merentas negeri pergi ‘honeymoon’ dekat Langkawi dengan suami. Tak cukup itu sahaja, dia merentas negeri sekali lagi pergi ke Nilai 3 sebab nak pergi beli carpet.

Berdasarkan kesalahan berulang kali yang dilakukan oleh Neelofa, individu yang membuat petisyen ini mend3sak ker@jaan Malaysia dan PDRM untuk segera penj4rakan Neelofa tanpa kompr0mi sebagai tanda kepada kerajaan untuk tidak mengamalkan undng-undng double standard kepada VVIP dan orang kenamaan.

SaIah tetap saIah tau. Kata tak amalkan double standard kan…

Sumber: Naratif RakyatChange.org

Via mstar &LM

Be the first to comment on "[VIDEO] Lebih 20,000 tandatangan petisyen mahu Neelofa dijeI – “KesaIahan dilakukan tanpa SERlK”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*