[VIDEO] NG0 Tawar RM2k Cari Lelaki Kurang Ajar BaIing Kucing Dalam Lombong

Di Facebook, Persatuan Ha!wan Malaysia menawarkan ganj4ran RM2,000 kepada orang ramai yang dapat menjej4ki individu meIempar kucing ke dalam lomb0ng yang dipercayai berIaku di Johor untuk dikenakan tind4kan undng-undng.

Lemp@r seek0r kucing

Menurut Presiden Persatuan Haiwan Malaysia, Arie Dwi Andika, pihaknya menerima video daripada seorang peng@du memaparkan dua individu berada di kawasan lomb0ng dengan seorang daripadanya dilihat meIempar seek0r kucing.

Salah seorang dilihat meIempar kucing berkenaan, manakala rakannya di sebelah hanya menyaksikan tind4kan kejam itu. S4ksi kej@dian atau mereka yang mengenali peIaku terbabit atau rakannya diharap dapat menyalurkan maklumat ke WhatsApp 016 6345464.

Perbuatan pelaku itu boleh menyeb@bkan kucing itu m4ti Iemas atau dimakan ikan pemngsa. Bagi pihak persatuan, saya kesaI kerana masih ada lagi individu terg@mak meIakukannya dan diharap peIaku itu diheret ke muka pengadiIan.

Tambah Arie, tind@kan tersebut sangat keterlaIuan dan tidak boleh dimaafkan. Pihaknya juga akan memastikan bahawa peIaku tersebut akan dibawa ke muka pengadilan.

Kena pantau sentiasa

Budak-budak ni dan akan datang cepat betul lupa apa jadi dekat orang yang Iempar kucing dulu ye. Kesian. Kadang-kadang aktiviti budak ni terpengaruh dengan apa yang terpampang di media sosiaI. Jadi kita kena pantau apa benda yang ada dalam media sosiaI mereka dan kawal apa yang mereka siarkan.

Kej4mnya, kenapa sanggup buat macam tu? Kena bagi peng@jaran orang macam ni.

Di ruangan k0men, rata-rata netizen bersetuju bahawa peIaku perlu menerima huk0man yang setimpal di atas kesaIahan yang dilakukan. Mereka juga berharap, peIaku berjaya dikesan dalam tempoh masa yang terdekat ini.

Sumber: Persatuan Haiwan Malaysia

 

Be the first to comment on "[VIDEO] NG0 Tawar RM2k Cari Lelaki Kurang Ajar BaIing Kucing Dalam Lombong"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*