[VIDEO] Lelaki Guna Kasut Sebagai Ganti Sebab Lupa Pakai ‘Face M@sk’

Pemakaian pelitup muka atau face m@sk di tempat awam sudah menjadi kewajipan semua lapisan masyar@kat sebab ini lah saIah satu usaha yang perlu kita Iakukan untuk melandaikan lengkung k3s jngkitan C0VID-19. Kanak-kanak dua tahun ke bawah je yang tak perlu pakai m@sk ni sebab tak0t Iemas kalau dorang tertidur. 

Namun, sebagai manusia biasa, kita tak terlepas dari membuat kesaIahan, jadi akan ada ketikanya di mana kita terlupa nak bawa atau pakai pelitup muka ketika keluar dari rumah. Bagi seorang lelaki ini, dia telah bert!ndak menggunakan kasut untuk menggantikan pelitup muka sebab dia diperc@yai terlupa nak pakai.

Video lelaki tersebut telah viraI di Twitter setelah dikongsikan oleh netizen yang dikenali sebagai Alan pada hujung April lalu.

Kej4dian ini dipercayai berIaku di ThaiIand dan dapat dilihat dalam video terb@bit yang lelaki berkenaan sedang beratur di sebuah pasar raya atau pus@t beli belah. Dia dilihat telah mengikat kasut tersebut pada mukanya menggunakan tali kasut berkenaan..

Sehingga kini, video tersebut telah ditonton sebanyak 60 ribu kali di Twitter dan telah mendapat lebih 1,800 likes daripada netizen. Rata-rata netizen terhibur dengan tind@kan kreatif lelaki terb@bit. Namun, ada yang berpendapat mungkin ini hanya lah gur@uan semata-mata. Mungkin dorang buat sociaI exper!ment kot. 

Pada ketika ini, kesahihan kej4dian ini belum dapat dipastikan lagi. Kita husnuzon je lah, kalau betul dia guna kasut tu untuk ganti t0peng muka, mungkin kasut tu baru je dibeli.

Tapi kalau korang berada dalam situ@si macam ni, apa agaknya yang korang buat? Adakah korang akan balik semula ke rumah untuk ambil mask atau korang canceI je plan nak sh0pping? 

Sumber: Twitter 

 

Be the first to comment on "[VIDEO] Lelaki Guna Kasut Sebagai Ganti Sebab Lupa Pakai ‘Face M@sk’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*