[VIDEO] ‘Maaf Kami Terp4ksa Rahsiakan..’ – Anak Sebak Hanya Tahu Mak Men!nggal Selepas KEBUMl

KehiIangan orang yang kita sayang lagi-lagi ia merupakan ibu bapa yang tercinta merupakan momen yang suk@r untuk diterima. Namun, sebagai hambaNya kita perlu akur dan reda dengan setiap ketentuan yang telah ditentukan oleh Allah S.W.T..

‘Harap anak-anak arw4h kuat’

Seperti perkongsian seorang wanita di laman TikT0k, dikenali sebagai Dielah Midi berkongsi sebuah video yang mengvndang seb@k dan meraih perhatian netizen. Menerusi video tersebut wanita ini, membawa tiga kanak-kanak menziarahi kubur arwah ibu mereka dan menjelaskan dia ‘terp4ksa’ merahsiakan perkara tersebut selama beberapa hari.

Difahamkan, kanak-kanak ini sama sekali tidak mengetahui ibu mereka sudah dijemput Sang Pencipta.

Harap anak-anak arw4h kuat yaa Megat baru tahu mama dia dah men!nggal. Maaf Megat kami semua terp4ksa merahsiakan selama beberapa hari ni.

Video tersebut bagaimanapun, meraih puluhan k0men yang bertanyakan mengapa dia (wanita) berbuat demikian. Ujar wanita ini, apa yang dilakukannya adalah bersebab dan menjelaskan kanak-kanak itu sudah mula menerima kenyataan.

Kami rahs!a bersebab, alhamdulillah Megat dah boleh terima kenyataan. Boleh ingat mamanya boleh diselamatkan lagi kat h0spital, pun diorang ada cuma Megat tu ingat mama masih di h0spital.

Menerusi satu video lain yang dikongsi memaparkan reaksi gembira kanak-kanak ini yang menerima baju baharu.

Dah terukir senyuman di bibir anak-anak arw4h ada yg d3rma baju untuk mereka.

Video penuh:

Via ohbulan

Be the first to comment on "[VIDEO] ‘Maaf Kami Terp4ksa Rahsiakan..’ – Anak Sebak Hanya Tahu Mak Men!nggal Selepas KEBUMl"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*