[VIDEO] ‘Kefasihan’ Lelaki lsraeI Ini Mencar0t Dalam BM Bikin Ramai Yang Terbahakk..

Pasti ramai setuju bahawa saIah satu cara yang dapat menarik seseorang itu mempelajari bahasa asing adalah dengan mempelajari kata-kata kes@t dan ayat-ayat m4kian terlebih dahulu.

Mencarut bukanlah sesuatu t@biat yang patut dibanggakan atau diajarkan kepada anak-anak kecil, tetapi hakikatnya ia adalah sebahagian besar dalam bahasa tidak f0rmal, terutama komunikasi harian.

Jika seseorang itu dapat mencar0t dengan selesa dalam sesuatu bahasa, ia menunjukkan bahawa dia mempunyai pemahaman yang baik tentang bahasa berkenaan seperti bila situ@si yang sesuai untuk dia mengatakan sesuatu perkataan itu.

Perkara ini dapat dis4ksikan dalam sebuah rakaman perbualan antara seorang remaja dengan seorang lelaki tidak dikenali dari luar negara yang ditemuinya di internet apabila lelaki berkenaan menunjukkan kebolehannya menggunakan Bahasa Malaysia.

Melalui aplikasi Ome TV, remaja yang dikenali sebagai Aul itu bertemu dengan seorang lelaki lsraeI yang berasal dari Libya. Sepanjang perbualan, lelaki itu menunjukkan pengetahuannya tentang perkataan-perkataan bahasa Melayu seperti Bossku, sebelum dia mula menyebut kata-kata kes@t seperti b4bi dan anj!ng.

Malah apabila ditanya tentang lsraeI, lelaki Libya itu terus mem4ki nama negara tersebut membuat netizen geli hati dan terhibur dengan kefasihannya mencar0t dalam BM.

 

“bapak inn0cent la mamat ni …”

“tu je ke dia tau…”

“m4kian dia mcm membe2 sembang…”

“Kelakar kau ny@h…”

Sumber HCL

Be the first to comment on "[VIDEO] ‘Kefasihan’ Lelaki lsraeI Ini Mencar0t Dalam BM Bikin Ramai Yang Terbahakk.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*