‘Kalau Nak Buat C0ntent & Bergur@u Di Media Sosial, Boleh Tak Pakai 0tak Sikit?’ – Mira Filzah

Seorang wanita telah tampil membuat permohonan maaf secara terbuka kepada semua pihak berhubung dkwaan pvnca kem4tian pem@nah negara, Allahyrham Haziq Kamaruddin adalah kerana d4rah tersumbat ak!bat pengambilan vksin Astr@Zeneca. Menurut wanita tersebut, dia tidak menyeIidik fakta terlebih dahulu sebelum berkongsi berita berkenaan kepada umum.

Di Twitter, pelakon dan pengacara terkenal iaitu Mira Filzah meluahkan pandangannya berhubung lsu yang sedang hangat ini.

Nak cakap ke tak?

Nak cakap ke tak ehh.Haih. Cakaplah. Boleh tak yang nak p0st apa-apa dekat Instagram ke Twitter ke buat content ke, statement ke, bergur@u ke, pakai 0tak sikit?

Menurut Mira Filzah, seseorang individu haruslah berfikir secara rasi0nal sebelum memuat naik sesuatu kenyataan mahupun apa-apa sahaja di media sosiaI. Meskipun niat sekadar untuk bergur@u mahupun sengaja melakukan ‘c0ntent’, Mira berharap semua individu dapat menjadikan lsu yang sedang viral ini sebagai iktibar dan menggunakan akal untuk berfikir.

Sebar berita paIsu.

Sebelum ini, pihak p0lis memberitahu bahawa mereka sedang mengesan seorang wanita berhubung kes berita palsu mendkwa kononnya pvnca kem4tian peman@h negara, Allahyrham Haziq Kamaruddin adalah kerana d4rah tersumbat ak!bat pengambilan vksin AstraZeneca. Wanita tersebut juga mendkwa Kementerian Kesihatan (KKM) menyembunyikan pvnca sebenar kem@tian terb4bit..

Sementara itu, melalui akaun Instagram, Aqila dilihat telah membuat permohonan maaf kerana telah menimbulkan saIah faham kepada semua pihak

Sumber ohbulan & lobak merah

Be the first to comment on "‘Kalau Nak Buat C0ntent & Bergur@u Di Media Sosial, Boleh Tak Pakai 0tak Sikit?’ – Mira Filzah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*