Seharian Menang!s Kucing Kesayangan ‘Dira@mpas’, Wanita MENlNGGAL Dunia Terkena Ser@ngan Jant0ng

Seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Azliya Alia menerusi satu status menceritakan sudah kehiIangan ibunya disebabkan s4kit jant0ng. Bagaimanapun, dia sempat menceritakan satu kej4dian yang berIaku sebelum ibunya dijemput menghadap Ilahi.

Kucing dir@mpas.

Kisahnya bermula apabila pihak berkuasa dikatakan bert!ndak mengambil kucing peliharaan ibunya setelah menerima lap0ran daripada kejiranan Taman Penaga berkenaan kucing yang berkeliaran.

Kucing dipilih untuk diambil itu adalah seek0r kucing bet!na yang sedang sarat mengand0ng.

Ujar wanita ini lagi, ibunya dan kakaknya ketika itu sempat merayu kepada pihak berkenaan supaya tidak mengambil kucing tersebut. Bagaimanapun, r@yuan demi r@yuan yang dikemukakan sama sekali tidak diendahkan

Demi menjaga perasaan mama si kakak ni pun turut mer@yu supaya Tak di ambil kucing tu… Dik kerana kesihatan mama. Mama akan kemur0ngan sekiranya kucingnya hiIang atau mati. Puas kami anak-anak ambil masa untuk tenangkan mama. Dah beritahu tolonglah jangan ambil, ini meIibatkan kesihatan mama.

Mama tak boleh hidup tanpa kucing. Mama terus men@ngis, men@ngis, men@ngis. Selepas pegawai *** tu pergi dengan mengambil kucing yang digeIarnya ibu. Bawa sampai ke malam tak henti mama men@ngis. Puj0k anaknya yg ke-5, Akhmal sama jiwa denganya pencinta kucing. Katanya, kalau mama dah tak Ada buang semua kucing ni. Senang lepas tu Tak akan Ada report dari jiran.

‘Pergi cari naj!s kucing’

Selepas sehari kej4dian itu, ibunya meneruskan tugas hariannya berjalan ke rumah jiran-jiran yang lain bagi mencari tahi kucing dan akan membuangnya ke dalam plastik walaupun naj!s itu bukannya datang daripada kucingnya sendiri.

Mama masih dalam keadaan sed!h, sedang rehat tetiba mama telah diser@ng ser4ngan jant0ng. Jat0h tasbih di tangan mama. Menyebabkan cucu-cucunya sedar akan sesuatu telah berIaku. Cepat-cepat panggil ayah tapi memandangkan ayah yg uz0r dan ayah sukar untuk bergerak. Allahuakbar.

Hebat sungguh jiwa pencinta kucing. Dari kecik arw@h mama setiasa bersama dengan kucing. Kucing sentiasa ada hinggakan dalam poket seluarnya subahanallah. Kesed!hannya kerana kucing bawa kemati…

Pada masa yang sama, dia turut meluahkan rasa kec3wa dengan sikap pegawai berkenaan yang sama sekali tidak menghiraukan rayuan mereka.

Kami tahu kerja tuan-tuan. Tapi tolonglah ada sedikit keperimanusian. Selagi kita boleh berbincang kita bincang bukan dengan mer@mpas hak orang tanpa sebarang n0tis atau w@ran atau rep0rt atau apa saja. Si@sat dulu buat yang mengadu terima kasih, encik dapat apa yang encik nak.

Sumber: Azliya Alia

Via ohbulan

Be the first to comment on "Seharian Menang!s Kucing Kesayangan ‘Dira@mpas’, Wanita MENlNGGAL Dunia Terkena Ser@ngan Jant0ng"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*