Netizen Puas Hati Tajuddin Kena Pec@t Sebagai Pengerusi Prasarana

Umum mengetahui, perkhidmatan Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman sebagai Pengerusi Prasarana Malaysia Bhd, ditamatkan serta merta. Perkara tersebut dis4hkan oleh Kemnterian Kewangan selepas satu surat bertarikh hari ini telah dihantar kepada Tajuddin viraI di media sosiaI.

Berikutan daripada itu, rata-rata netizen meluahkan rasa puas hati sebaik sahaja mendengar mengenai berita tersebut.

Terima kasih atas perkhidmatan.

Puas hati, akhirnya dah kena pec@t. Lain kali berfikir sebelum bercakap. Fikir perasaan orang lain sama.

Kuasa Twitter dan media sos!al, memang layak kena pec@t daripada jawatan.

Tiada lagi prov0kasi. Semoga yang lain jadikan pengajaran.

Trending di Twitter, rata-rata netizen menyokong pihak ker@jaan kerana memec@t Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman serta merta. Menurut netizen, sebagai seorang pemimpin dan pengerusi Prasarana, Tajuddin perlu memberikan contoh yang baik buat masyar@kat bukannya menunjukkan nilai etika yang tidak baik.

Terdahulu, Tajuddin Abdul Rahman didkwa tidak memakai pelitup muka ketika mengadakan sidang media berkaitan kemaIangan tren Transit Aliran Ringan (LRT), semalam. Di samping itu, beliau didkwa memperlekeh seorang wartawan wanita yang diperc@yai berasal dari China. Tajuddin juga didkwa ‘gelak’ dan menyatakan lnsiden LRT yang berlaku bukan sesuatu kemaIangan yang serius.

Buat petisyen suruh letak jawatan

KegagaIan dan tiada rasa sens!tif dan empati oleh Tajudin Abdul Rahman, Pengerusi PRASARANA dalam menguruskan mngsa trag3di LRT pada 24 Mei yang lalu telah membvktikan beliau sama sekali tidak layak menjawat jawatan sebagai Pengerusi PRASARANA. Sikap beliau yang somb0ng, angk0h dan b0ngkak jelas terpanc@r ketika sesi sidang media yang dibuat oleh beliau sejurus melawat ke kawasan trag3di. Ditambah pula dengan “rac!st rem@rk” beliau terhadap seorang wartawan.

Selain itu, beliau juga telah meIanggar SOP berikutan tidak memakai pelitup muka, sebaliknya hanya memakai face shield sahaja. PDRM & KKM perlu ambil tind4kan tegas ke atas Tajudin. Oleh itu, kami mendes@k agar Tajudin Abdul Rahman, MP Pasir Salak untuk segera meletakkan jawatan sebagai Pengerusi PRASARANA. Kemnterian Kewangan juga perlu bert!ndak memec@t Tajudin jika dia masih lagi berkeras melepas jawatan tertinggi anak syrikat MOF tersebut.

Sejak petang tadi, lebih daripada 139 ribu individu telah menyok0ng petisyen berhubung #LetakJawatanTajuddin. Meskipun sasaran itu hampir meraih sokongan majoriti, Mnteri Kewangan Malaysia dipercayai telah mengeluarkan surat pemecatan tersebut terlebih dahulu kepada Tajuddin.

Susulan berita itu, hasil tinjauan di media sos!al mendapati rata-rata netizen meluahkan rasa puas hati dengan pemecatan tersebut kerana akhirnya des@kan rkyat didengar.

Sumber: Twitter via ohbulan & fb rotikaya

Be the first to comment on "Netizen Puas Hati Tajuddin Kena Pec@t Sebagai Pengerusi Prasarana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*