[VIDEO] Semoga semua frontllIiners di bawah lindungan Allah swt…Aaminn

Sejak pandemik C0VID-19 meIanda negara kita, pelbagai SOP telah dilaksanakan oleh pihak ker@jaan bertujuan untuk membendung penularan wab@k menjadi lebih ter0k.

Antara SOP yang perlu dipatuh ialah, waris kepada pes4kit yang positif C0VID-19 tidak boleh datang melawat kerana mereka berada dalam jagaan ketat angg0ta pusat kesihatan.

Malah, hingga ke akhir nafas pun hanya doa yang boleh dikirimkan buat insan tersayang.

Baru-baru ini, tular sebuah video dikongsi oleh seorang jururawat yang menunjukkan situ@si sebenar yang berlaku di bilik lCU menempatkan pes4kit C0VID-18.

Bantu waris ‘Video Call’ ibu di lCU

Menerusi video itu, kelihatan para ‘frontliners’ hanya mampu membantu membuat ‘video call’ supaya waris dapat melihat wajah ibu mereka yang sedang ten@t buat kali terakhir.

 

Namun begitu, tiada apa yang boleh dilakukan lagi melainkan hanya menyaksikan wajah ibu mereka melalui skrin ‘tab’ berkenaan. Apa yang pasti, mereka perlu menerima pemergian itu dengan hati terbuka.

Meninjau ke ruangan k0men, rata-rata netizen mengucapkan terima kasih atas segala jasa petugas barisan hadapan yang sanggup membantu waris walaupun dalam keadaan sibuk menjalankan tugas masing-masing.

Dalam pada itu, ada juga yang berkongsi pengalaman yang sama sebagai waris pes@kit.

Hanya Allah yang mampu balas jasa fr0ntliners

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] Semoga semua frontllIiners di bawah lindungan Allah swt…Aaminn"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*