[VIDEO] Beng@ng Ditahan P0lis Lepas Ianggar SOP, Remaja Kena ‘S0und’ Sebab Tak Beradab

Pelaksanaan PKP 3.0 kali ini dilakukan dengan lebih ketat dengan tiada lagi rentas daerah dan negeri dibenarkan tanpa kebenaran p0lis atau h@l kec3masan.

Baru-baru ini, tular satu video tentang sekumpulan remaja ditahan poIis sebab Ianggar SOP PKP  di kawasan Kampung Sungai Kelambu di Banting, Selangor. Tahan orang yang Ianggar SOP itu perkara biasa bagi pihak p0lis sebab itu memang tugas yang mereka perlu laksanakan.

Apa yang buatkan pihak p0lis mar4h kepada sekumpulan remaja ini adalah bila diorang bert!ndak kurang ajar dengan p0lis yang men@han mereka itu.

Kena ‘sound’ dengan p0lis

Video yang dikongsikan oleh My_CrimeWatch di Twitter semalam menunjukkan p0lis ‘sound’ seorang remaja lelaki selepas dia mem4ki angg0ta p0lis yang sedang bertugas dengan kata kes@t.

“Kau kenapa kurang ajar sangat? Tak boleh cakap elok elok?”

Korang kalau dengar suara p0lis yang tengah soal si@sat remaja itu pun mesti dapat agak betapa mar4hnya dia dekat remaja lelaki tersebut.

Remaja itu bagitahu yang dia keluar untuk tolong ambil bateri kereta yang dikirimkan oleh ayahnya tetapi bengang apabila dit@han oleh pihak p0lis di sekatan jalan raya sehingga menyeb@bkan dia mengeluarkan kata kes@t kepada pihak p0Iis.

“Apa hak kau nak mar4h orang tua? Kau tahu tahu tak kau saIah?”

Kena k0mpaun maksimum

Walaupun remaja itu beritahu yang dia sudah minta maaf, tapi anggota p0lis itu masih geram sebab remaja itu sebenarnya boleh sahaja cakap elok-elok tapi lebih memilih untuk maki dengan nada suara yang tinggi.

Disebabkan remaja itu dikatakan bersikap kurang ajar dengan pihak p0lis, dia dikenakan k0mpaun maksimum dengan jumlah yang tidak diketahui dengan jelas.

Marah macam mana sekalipun, jangan la korang m@ki atau kurang ajar dengan orang lain ye…

Sumber: My_CrimeWatch

 

Be the first to comment on "[VIDEO] Beng@ng Ditahan P0lis Lepas Ianggar SOP, Remaja Kena ‘S0und’ Sebab Tak Beradab"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*