[VIDEO] Netizen kec@m wanita tepuk tangan selepas keluarga dijngkiti C0vid-19

Sekiranya disahkan positif C0vid-19 selepas membuat ujian saringan, seseorang itu pasti akan bimb@ng mengenai tahap kesihatan dan kesan ak!bat jngkitan v1rus tersebut.

Namun, berbeza dengan situ@si seorang wanita ini apabila netizen mendkwa dia bangga selepas mengetahui keputusan ujian swab dimana dirinya dan beberapa ahli keluarga disahkan positif C0vid-19.

Video aksi ‘gembira’ itu dimuat naik oleh seorang pengguna laman Twitter, @sasorikageyoshi yang memaparkan tangk@p layar daripada InstaStory wanita berkenaan..

“Orang lain tengah bersed!h, str3ss sebabkan C0vid-19. Tapi ada sampah yang bangga positive C0vid-19 siap tepuk tangan kongsi di InstaStory,” tulis @sasorikageyoshi.

Rakaman tngkap layar berdurasi satu minit itu juga memperlihatkan dua warga emas dipercayai ibu bapa wanita itu ketika melakukan ujian swab di dalam kereta secara pandu lalu selepas disy@ki dijngkiti v1rus C0vid-19.

“Kami semua susp3k C0vid-19 gais, aku tak tahu nak suka atau menang!s dah ni,” tulis wanita berkenaan dalam loghat Kelantan.

Selepas memperoleh semua keputusan ujian swab, wanita itu seolah-olah ‘meraikannya’ dengan bersorak dan bertepuk tangan sambil merakam reaksi orang tuanya di tempat duduk belakang.

Berikutan itu, rata-rata warganet ‘bingung’ dan mempersoalkan tindakan ‘happy go lucky’ wanita itu sehingga posting tersebut diulang kicau hampir 3,700 kali.

Golongan2 tu beris!ko tinggi

Mungkin belum rasa kehilangan…

Walau bagaimanapun, ada juga tangkap layar dipercayai penjelasan wanita tersebut yang mend4kwa dia bert!ndak sedemikian kerana mahu menceriakan dan mewujudkan semangat positif untuk orang tuanya.

“Saya mohon maaf, jangan salah faham…”

Pastu perlu ke kongsi dalam media sosiaI?

Kang ramai ingat C0vid tak bah@ya?

Sumber: Twitter @sasorikageyoshi

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] Netizen kec@m wanita tepuk tangan selepas keluarga dijngkiti C0vid-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*