[VIDEO] suara RlNTlHAN rkyat tular, tiada duit teruskan hidup bikin ramai seb@k

Perintah kawalan pergerakan (PKP) 3.0 kali ini dilihat antara cab@ran terberat yang perlu dihad@pi oleh rkyat Malaysia. Mana tidaknya, baru sahaja hendak ‘bern@fas’ semula, penuIaran wab@k pandemik m4ut ini kembali menggiIa.

Jadi, sebagai langkah untuk mengelakkan lebih ramai yang dijngkiti dan men!nggal dunia, usaha ker@jaan dengan menutup sektor ekonomi dan sos!al adalah langkah yang sangat perlu ketika ini.

Mer@yu2 minta lakukan sesuatu

Namun, bagaimana pula nasib rkyat? Tidak dapat dinaf!kan, sememangnya ada yang sangat terkesan dengan penutupan sekt0r ekonomi ini. Tapi apa lagi pilihan kita ada buat masa ini.

Justeru itu, satu rakaman suara rint!han rkyat telah tuIar di media sosiaI sehingga ramai warganet yang mendengarnya turut berasa seb@k.

Nak teruskan hidup pun dah tiada duit

Dalam perkongsian yang dibuat oleh akaun Twitter menggunakan nama @bumilangit, seorang pemanggil telefon yang menghubungi lelaki di dalam video dikenali sebagai Abang Mus meluahkan kegusarannya sehingga men@ngis mengenangkan nasib.

Melalui percakapan pemanggil berkenaan dia memberitahu yang sudah tidak mempunyai wang untuk hidup serta tidak mampu untuk membayar ansur@n kereta juga.

“Saya susah…saya nak bayar duit kereta pun tak boleh nak bayar..tak ada.. macam mana saya nak hidup. Saya cakap terus terang Bang Mus, bulan 6 PKP, saya tak boleh bayar kereta, saya bawa kunci kereta letak dekat bank…” kata pemanggil dengan teresak-esak.

Ramai tak dapat tahan seb@k

Dua kali dengar ,2 kali air mata mengalir

Ramai yang tengah tertek@n sekarang ni

Semoga urusan mereka dipermudahkan

Rupanya ada yang lebih susah.

Sejak ia dimuat naik ke Twitter pada 30 Mei 2021, video tersebut telah ditonton lebih daripada 700 ribu viewer. Ia juga telah dikongsikan semula sebanyak 26 ribu dan seramai 20 ribu warganet telah meninggalkan tanda suka di p0sting berkenaan.

Walau bagaimanapun, individu yang membuat panggilan tersebut tidak dapat dikenal pasti. Namun, luahannya yang merayu memohon bantuan begitu menyebakkan dan mewakili sebahagian rakyat Malaysia yang amat terkesan dengan pendemik ini.

Sumber: bumilangit

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] suara RlNTlHAN rkyat tular, tiada duit teruskan hidup bikin ramai seb@k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*