Mngsa teg0r susp3k sebab pandu laju di kawasan perumahan

Ak!bat meneg0r memandu Iaju di kawasan perumahan, lapan lelaki disy4ki telah menyerng satu keluarga dengan menggunakan senj4ta di depan rumah di Sungai Jati, Klang, semalam.

Mngsa teg0r susp3k sebab pandu Iaju di kawasan perumahan..

Menurut Ketua P0lis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar, kej4dian berkenaan berpvnca daripada adik ke pada mngsa yang meneg0r susp3k kerana memandu laju di kawasan perumahan tersebut.

PoIis Klang Selatan mengesahkan menerima satu lap0ran p0lis semalam berhubung kej4dian sekumpulan lelaki menyer@ng mngsa dan keluarga dengan menggunakan kayu dan topi keledar serta membaIing batu dan botol kaca ke dalam rumahnya..

Susulan daripada itu, pihak p0lis men@han lima susp3k di perkarangan Ibu Pej@bat P0lis Derah Klang Selatan dan tiga lagi susp3k ditah@n di tempat kej4dian dalam lingkungan jam 9 malam hingga 10 malam semalam.

Pihak p0lis juga berjaya mer@mpas sebuah motorsikal jenis Yamaha, sebuah kereta jenis Honda berwarna hijau dan juga dua topi keledar berwarna biru.

Tiga susp3k mempunyai rek0d jen4yah Iampau.

Ketua p0lis juga memberitahu bahawa kesemua susp3k telah ditangk@p serta mengaku terl!bat dalam k3s berkenaan sepertimana yang tuIar di media sosi@l berkenaan.

Kesemua susp3k yang berusia lingkungan 20 hingga 30 tahun itu telah direman selama dua hingga tiga hari bagi membantu sias@tan dan tiga daripada lapan susp3k mempunyai rek0d jen@yah Iampau.

Seorang susp3k mempunyai 13 rek0d Iampau (jen4yah) , seorang susp3k mempunyai dua rek0d Iampau (d4d4h) dan seorang lagi mempunyai satu rek0d Iampau (jen4yah).

Hasil sias@tan juga mendapati dua susp3k yang telah dit@han di tempat kej4dian merupakan adik beradik dan sias@tan masih teruskan mengikut Sksyen 148 Kanun Kesksaan.

Mngsa dikatakan tidak mengenali semua susp3k terb@bit dan mengaIami Iuka pada bahagian kaki kiri manakala adiknya pula ced3ra ringan pada bahagian muka.

‘Sekumpulan lelaki menyer@ng peng@du dan keluarga’

 

Sumber : Harian Metro

Via ohbulan

Be the first to comment on "Mngsa teg0r susp3k sebab pandu laju di kawasan perumahan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*