Tak dapat sambut ‘birthday’ bersama, anak seb@k bapa positif C0vid-19

Pandemik C0vid-19 di Malaysia ketika ini masih lagi ditahap yang membimbngkan. Setiap hari ribuan k3s positif baru direk0dkan dan jumlah kem4tian juga setiap hari semakin bertambah.

Paling ditak0ti oleh setiap orang ketika ini adalah jangk!tan wab@k terhadap golongan berusia terutamanya ibu bapa kita. Namun jika ia ditakdirkan berIaku, siapa kita untuk menidakkan h@l tersebut.

Berita sed!h sehari sebelum sambut hari lahir.

Perkara itu telah dikongsikan oleh seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai Fatin Faqihah apabila memaklumkan bapanya telah dibawa ke pusat kuar@ntin dengan ambuIans sehari sebelum hari lahirnya.

Menurut Fatin, khabar tersebut benar-benar membuatkan mereka sekeluarga pilu kerana ayah sudahpun memberi duit untuk membeli kek dan belon bagi mengadakan sambutan hari lahir bersama keluarga seperti yang dilakukan saban tahun.

Semua ahli keluarga kena sw@b test

Dia yang berkongsi video dengan tang!san itu mengakui begitu sedih memikirkan bapanya dan seluruh ahli keluarga turut dikehendaki meIakukan sw@b test serta kuar4ntin kendiri selama 14 hari kerana menjadi k0ntak rapat bapa.

Allah sedang menguji

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan k0men dengan memberikan kata-kata semangat kepada Fatin.

Mereka juga mendoakan agar bapanya serta ahli keluarga segera sembuh dan bebas daripada wab@k m4ut ini. Mereka turut tidak ketinggalan mengucapkan selamat hari lahir yang ke-19 tahun buat pengguna TikT0k berkenaan.

Ada yang pernah rasai perkara sama

Selamat hari lahir

Semoga diberi kesembuhan buat sekeluarga.

Semoga terus kuat.

Sumber: _.ftnn

Via omm

Be the first to comment on "Tak dapat sambut ‘birthday’ bersama, anak seb@k bapa positif C0vid-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*