[VIDEO] Gadis Berhijab Luah Rasa SEDlH, Terpksa Buka Tudung Atas Tuntutan Kerja

Dilema antara tuntutan agama dan kerja, seorang gadis di Jawa Barat, Indonesia meluahkan rasa sed!h apabila diminta untuk tidak mengenakan hijab ketika bertugas sebagai tugas cuci di sebuah sy@rikat.

Memetik lap0ran Suara.com, Fani Sulistiyani yang berkongsi video sehingga tuIar di platf0rm TikT0k bercerita bahawa dirinya memakai hijab dalam perjalanan pergi dan pulang dari tempat kerja.

Namun apabila mula melakukan kerja, dia terpksa membuka hijabnya demi mengikut sy@rat yang telah ditetapkan oleh pihak pengurusan sy@rikat.

Ada tak yang sama situasi dengan aku?,” soalnya ringkas kepada warganet.

Rakaman berdurasi 18 saat itu memperlihatkan Fani di atas motosikal apabila pergi dan pulang dari kerja selain berkongsi saat dirinya membersihkan sebuah ruang di sy@rikat berkenaan.

Menurut k0men netizen, mereka menasihat Fani agar berhenti daripada meIakukan pekerjaan itu sekiranya rasa bersaIah kerana dia perlu yakin dengan rezeki yang ditetapkan Allah SWT.

Bagaimanapun, difahamkan dia terpksa meneruskan juga pekerjaan tersebut buat ketika ini kerana tidak berkelulusan tinggi dan terdes@k dengan gaji yang diinginkan demi menyara kehidupan keluarga.

Sumber: Suara.com

Via borakdaily

Be the first to comment on "[VIDEO] Gadis Berhijab Luah Rasa SEDlH, Terpksa Buka Tudung Atas Tuntutan Kerja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*