Isteri Positif C0vid-19, Suami S@kit Kr0nik Ditemukan Dah Men!nggaI Dunia Di Ruang Tamu..

Pasir Gudang: Pasangan suami isteri warga emas ditemukan men!nggal dunia di ruang tamu kediaman mereka di Taman Kota Masai di sini.

Ketua P0lis Daerah Seri Alam Superintendan Mohd Sohaimi Ishak berkata, wanita berusia 61 tahun itu disahkan positif C0vid-19, manakala suaminya yang berusia 68 tahun pula dipercayai mengaIami beberapa kmplikasi kesihatan.

Menurutnya, kaunter aduan Balai P0lis Scientex di sini, menerima maklumat kem4tian pasangan berkenaan pada 1 tengah hari.

Katanya, pasangan itu tidak mempunyai anak kandung dan m4yat mereka ditemui oleh anak angkat yang berusia 19 tahun selepas pergi ke rumah berkenaan untuk melawat ibu bapa angkatnya kerana panggilan telefon mereka tidak berjawab.

Menurutnya, kedua m4yat mereka itu kemudiannya dibawa ke H0spital Sultan Ismail (HSI) untuk proses bed4h sias@t.

“Hasil sias@tan mendapati kedua-dua pasangan tersebut dipercayai men!nggal dunia dalam tempoh 48 jam.

“Si suami dipercayai mempunyai peny4kit kr0nik termasuk s4kit jant0ng, dar4h tinggi dan kenc!ng manis, kem4tiannya berpunca daripada sejarah peny@kit yang dihidapinya itu.

“Isterinya pula mengidap peny4kit dar4h tinggi dan kenc!ng manis, turut disahkan positif C0vid-19 hasil ujian saringan dijalankan selepas kem4tiannya.

“Sias@tan mendapati tiada unsur-unsur jen4yah menyebabkan kem4tian pasangan itu dan k3s diklasif!kasi sebagai m4ti mengej0t (SDR),” katanya.

Sementara itu, jiran mngsa yang mahu dikenali sebagai Esah, 40-an ketika ditemui hari ini memaklumkan dia diberitahu oleh anak angkat pasangan itu bahawa suami isteri terbabit sudah men!nggal dunia.

“Anak angkat jiran saya nang!s teresak-esak menyatakan kedua-dua ibu bapa angkatnya sudah tiada.

“Kali terakhir saya dia bertemu dengan pasangan itu pada minggu lalu dan beberapa hari lalu ada terserempak dengan anak angkatnya itu dan menyapanya serta bertanya khabar ibu bapa angkatnya.

“Mereka pernah beritahu ada sakit kenc!ng manis dan dar4h tinggi dan hanya jiran perempuan yang sering keluar rumah untuk membeli barang dapur, manakala suaminya hanya di rumah.

“Wanita berkenaan dikenali sebagai Mak Besah memang dikenali ramai kerana pandai berubat dan suaminya dikenali sebagai Pak Bakar.

“Namun sejak minggu lalu memang tidak kelihatan mereka keluar dan saya menjangkakan pasangan itu tidak mahu keluar rumah kerana mematuhi prosedur 0perasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP),” katanya.

Be the first to comment on "Isteri Positif C0vid-19, Suami S@kit Kr0nik Ditemukan Dah Men!nggaI Dunia Di Ruang Tamu.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*