Dipercayai Tiada S0P, MKN Arah SKMM SlASAT Program TV 50 Juri

Sehubungan dengan viraI lsu diperkatakan di media sosiaI mengenai sebuah pr0gram hiburan yang ditayangkan baru-baru ini di saluran tv tempatan menjadi kemar4han netizen, pihak Majlis Keselamatan Negara (MKN) terpanggil akan lsu ini.

Ketua Pengarahnya, Datuk Mohd Rabin Basir berkata, pihak MKN mengarahkan Kemnterian Komunikasi dan Multimedia (KKMM) untuk meIakukan sias@tan keatas program atas dkwaan langgar S0P.

Kita sudah maklumkan perkara ini kepada KKKM dan kemnterian berkenaan sedang meneliti keseluruhan aspek rakaman program.”

Katanya lagi, KKMM akan mengambil tind4kan sewajarnya samada berlaku sebarang pelanggaran SOP sepanjang rakaman atau tidak. Rancangan yang menampilkan 50 orang juri itu dilihat tidak memakai pelitup muka sepanjang ianya berjalan difahamkan dibuat ketika PKPP sekitar 3 Mac hingga 11 April lalu.

Tambah Mohd Rabin lagi, tind4kan penguatku@saan masih boleh diambil jika berIaku sebarang ketidakpatuhan SOP ditetapkan, walaupun rakaman program terbabit sudah selesai, katanya menerusi Berita Harian.

“Rakaman ranc@ngan ini dipercayai dibuat ketika arahan PKPP dikuatku@sakan sebelum ini, tetapi tetap ada syarat perlu dipatuhi seperti pemakaian pelitup muka dan sebagainya.
“Kalau ada pel@nggaran dia boleh diambil tind4kan. Walaupun benda itu (rakaman program berkenaan) sudah berlaku, ia timbul di media atau sebagainya, p0lis tetap akan si@sat,” katanya.

Sumber LM

Be the first to comment on "Dipercayai Tiada S0P, MKN Arah SKMM SlASAT Program TV 50 Juri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*