‘Mak Saya Tak Ajar Untuk Jadi Bod0h² Depan Lelaki…’ – Dr Amalina Tampil BlDAS Kenyataan Prof Muhaya

Sebelum ini, kenyataan yang dikeluarkan oleh pak@r bed4h mata dan motivat0r terkenal, Datuk Prof Dr. Muhaya Mohamad menerima kec4man yang hebat susulan topik mengapa seseorang wanita itu mendapat jodoh dengan lambat. Bagaimanapun, netizen mendkwa ada yang tersalah faham dengan maksud asal yang cuba disampaikan oleh Prof Muhaya.

Terbaru, pelajar cemerlang yang pernah memperoleh keputusan cemerlang 17A1 dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada tahun 2004, Dr Amalina Che Bakri tampil memberikan respon berhubung kenyataan itu.

Respon Dr Amalina

Ujar d0ktor pak@r ini, ibunya sama sekali tidak mengajar dirinya untuk berbuat ‘demikian’ semata-mata demi mencari jodoh. Pada masa yang sama, Dr Amalina menjelaskan seseorang wanita itu tidak perlu merendah-rendahkan diri mereka demi memikat lelaki yang mereka mahukan.

Saya minta maaf tetapi ibu saya tak pernah membesarkan saya untuk jadi ‘bod0h-bod0h’ sikit di depan lelaki demi mendapatkan jodoh. Awak menyampaikan mesej yang salah kepada gadis dan wanita-wanita di luar sana. Wanita tidak sepatutnya merendahkan tahap intelektuaI mereka demi memikat lelaki.

Berbicara lebih lanjut, Dr Amalina menjelaskan seseorang itu perlu menjadi versi yang terbaik untuk diri mereka sendiri bukannya orang lain.

Ia merupakan  penghinaan kepada wanita dan lelaki. Jadilah versi yang terbaik untuk diri sendiri. Biar wanita jadi apa yang mereka mahukan. Tolong berhenti merendahkan wanita. Sekarang suami saya dah geleng kepala dia.

Terdahulu, Prof Muhaya menerusi satu video menjelaskan seseorang wanita itu tidak seharusnya berusaha untuk menyaingi dan melebih daripada kaum lelaki.

Sumber: Dr Amalina

Ohbulan

Be the first to comment on "‘Mak Saya Tak Ajar Untuk Jadi Bod0h² Depan Lelaki…’ – Dr Amalina Tampil BlDAS Kenyataan Prof Muhaya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*