P0lis tak buka kertas sias@tan, program All Together Now Malaysia rakaman lama

Berikutan dkwaan berIakunya peIanggaran pr0sedur 0perasi standard (SOP) oleh selebriti dalam rancangan All Together Now Malaysia (ATNM), tiada kertas sias@tan dibuka oleh pihak p0lis, lap0r Kosmo! Online.

Menurut lap0ran tersebut, semakan pihak p0lis mendapati rakaman program realiti nyanyian itu dijayakan sebelum arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 dilaksanakan.

“Tiada sebarang tind4kan akan diambil oleh pihak p0lis kerana program berkenaan dirakam sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) sedang dikuatku@sakan dan bukannya sewaktu PKP 3.0 seperti yang didkwa oleh orang ramai.
“Rakaman sewaktu tempoh PKPP itu difahamkan telah mendapat kebenaran daripada pihak Majlis Keselamatan Negara (MKN) jadi untuk sebarang perkembangan boleh rujuk dengan mereka,” kata Ketua P0lis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Mohd. Fadzil Ali.

Semalam, media melap0rkan program yang menampilkan 50 juri itu terp4ksa dihentikan buat sementara waktu sehingga sias@tan oleh Kemnterian Komunikasi dan Multimedia (KKMM) selesai dijalankan.

Terdahulu, warganet di media sos!al meluahkan rasa kurang senang apabila ATNM ditayangkan ketika negara sedang dilanda pandemik C0vid-19 selain mempers0alkan barisan juri yang tidak memakai pelitup muka.

Sumber: Kosmo! Online (Eddy Aqmal Mohamed Hamidi)

Via omm

Be the first to comment on "P0lis tak buka kertas sias@tan, program All Together Now Malaysia rakaman lama"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*