52 Tahun Ber0perasi, Restoran Nasi Kandar Kudu Mungkin Terp@ksa Ditutup Ak!bat Tekanan PKP

Sekiranya anda merupakan warga Kuala Lumpur dan peminat nasi kandar pastinya anda cukup tahu dengan Restoran Kudu bin Abdul yang menawarkan nasi kandar hampir separuh abad di Jalan Tuanku Abdul Rahman, Chow Kit.

Lauk Ayam sambal bawang dan dag!ng kicap yang enak antara yang menjadi tarikan di restoran ini sehinggakan orang ramai sanggup beratur panjang untuk menjamah di restoran ini.

Terbaharu, berikutan tempoh pandemik yang panjang serta Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang berlangsung, pemilik Nasi Kandar Kudu, Haja Nordin Bashid memaklumkan perniagaan mereka turut terkesan serta tidak tahu sehingga bila perniagaan mereka mampu bertahan..

Keluhan yang dibuat ternyata membuatkan para peminat nasi kandar restoran ini berasa sed!h dengan kenyataan yang dibuat serta berharap restoran ikonik ini mampu bertahan untuk tempoh yang lebih panjang.

Untuk pengetahuan, restoran ini mulai dibuka pada tahun 1969 dan menggunakan resipi original dari Pulau Pinang. Restoran ini turut menjadi pilihan pengunjung dalam dan luar negara. Selain itu, Allahy@rham P Ramlee antara yang suka menjamah di restoran ini.

Sumber vocket

Be the first to comment on "52 Tahun Ber0perasi, Restoran Nasi Kandar Kudu Mungkin Terp@ksa Ditutup Ak!bat Tekanan PKP"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*