[VIDEO] Diperc@yai sebab tak puas hati, penjaja lek0r terbalikkan laksa gerai sebelah.

Adat berniaga pastinya akan ada persaingan. Jadi sebagai seorang penjaja, h@l tersebut harus di terima dengan hati terbuka kerana ia melibatkan periuk nasi sendiri dan juga orang lain.

Penjaja gad0h sebelah2 gerai.

Namun, menerusi perkongsian yang tular di Twitter, satu video menunjukkan seorang penjaja keropok lekor tidak berpuas hati dengan penjaja disebelahnya bert!ndak menterbaIikkan laksa yang dijual oleh penjaja tersebut.

Katanya jual air yang sama.

Menerusi video yang dikongsikan oleh Twitter @My_CrimeWatch, penjaja keropok lekor itu dikatakan tidak berpuas hati kerana peniaga disebelahnya  menjual air yang sama sehingga mendatangkan rasa tidak puas hati.

Penjaja laksa berkenaan juga telah memuat naik rakaman video tersebut di TikT0k.

SaIah faham tentang jual air.

Selain itu, seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @haiyangdisanatu telah memuat naik rakaman perbualan dengan penjaja laksa berkenaan yang juga merupakan rakaannya.

Dalam perbualan tersebut, penjaja laksa itu telah menjelaskan bahawa dia menjual air yang bereza dengan peniaga keropok lek0r pada hari berkenaan dan sama sekali tidak berniat menc@ras perniagaannya.

 

Katanya dah minta maaf.

Dalam satu sisi lain pula, penjaja keropok lek0r itu ada menceritakan h@l yang berIaku kepada kenalannya di apIikasi WhatsApp.

Menurutnya, dia sudahpun meminta maaf keatas lnsiden tersebut dan tidak sangka video yang dirakam tetap dimuat naik ke media sos!al sehingga tular.

Masing2 cari rezeki

Pelbagai maklum balas diperoleh daripada perkongsian video terb@bit. Rata-rata meninggalkan k0men dengan meminta para penjaja bersabar dan tidak d3ngki-mend3ngki kerana masing-masing mempunyai rezeki dalam berniaga.

Ada yang pernah aIami juga

Janganla terbalikkan makanan, orang beli pakai duit

Gad0h pun janganlah campak rezeki.

Walau bagaimanapun, setakat ini belum ada khabar terbaru berkenaan mereka berdua. Diharap masing-masing menyedari kesiIapan yang dilakukan dan lebih bert0lak ansur dalam berniaga.

Sumber: Twitter @My_CrimeWatch,

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] Diperc@yai sebab tak puas hati, penjaja lek0r terbalikkan laksa gerai sebelah."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*