[VIDEO] R0mpakan Bersnj4ta Per0mpak Berkopiah Di KIinik GlGl Undang Kemar4han Netizen

Walaupun terdes@k ek0ran pengeciIan sektor ek0nomi negara ak!bat wab@k pndemik, ianya bukanlah ‘lampu hijau’ buat orang ramai untuk meIakukan aktiviti penjen4yah bagi meneruskan kelangsungan hidup.

Terbaharu tuIar sebuah rakaman CCTV menunjukkan tiga lelaki telah membuat r0mpakan di sebuah kl!nik gigi terletak di Taman Melati Utama, Setapak pada jam 6.40 petang semalam.

Ketiga-tiga per0mpak tersebut menaiki sebuah Proton Saga sebelum memberhentikan kereta berhampiran dengan pintu masuk kl!nik tersebut. Kemudian, salah seorang daripada mereka menuju ke pintu masuk serta berpura-pura bertanya sesuatu kepada staf kl!nik tersebut bagi ‘membuka laluan’ kepada per0mpak yang lain.

Setelah kesemua per0mpak berjaya masuk ke dalam, barulah ‘ketua per0mpak’ yang memakai topi hitam mengarah staf klin!k tersebut masuk ke kaunteer untuk menyerahkan barang-barang berharga kepada mereka. Antara barangan yang telah dir0mpak ialah telefon pintar, wang tunai, gelang, jam tangan milik staf kl!nik dan k0mputer riba.

Rakaman video tersebut sudah mula tular dan mengundng kemar4han netizen dengan tind@kan lelaki-lelaki tersebut yang tergamak untuk mer0mpak sebuah klin!k gigi.

Situ@si paling mendebarkan apabila staf klinik tersebut ‘terkant0i’ dengan per0mpak berkopiah semasa cuba menekan butang kecem4san yang terletak dibawah meja kaunter.

Sejurus selepas per0mpak tersebut ternampak tindakan staf klin!k tersebut, dengan segera beliau memanggil ‘boss per0mpak’ untuk meninggalkan tempat kej4dian. Nasib baik per0mpak berkopiah tersebut tidak menced3rakan staf klin!k itu dengan menggunakan par4ng yang dibawanya.

Semasa ketiga-ketiga per0mpak cuba keluar dari klin!k, staf itu menekan butang kecem4san sekali lagi untuk mengaktifkan penggera kec3masan. Sejurus penggera kec3masan berfungsi, kelihatan kesemua per0mpak bertempiaran Iari memasuki kereta meninggaIkan tempat kej4dian.

Setakat artikel ini ditulis, masih tiada perkembangan lanjut mengenai lnsiden r0mpakan yang terjadi. Jika anda mempunyai sebarang petunjuk atau info mengenai kej4dian ini, diminta lap0rkan kepada pihak berkuasa berhampiran anda.

Sumber vocket

Be the first to comment on "[VIDEO] R0mpakan Bersnj4ta Per0mpak Berkopiah Di KIinik GlGl Undang Kemar4han Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*