[VIDEO] Terk@ndas 2 Bulan Akibat PJJ, Anak MENANGlS Rindu Ibu Bikin Sebak..

Sejak Perintah KawaIan Pergerakan (PKP) dilaksanakan memang tidak dapat dinaf!kan ramai merindui keluarga serta ibu bapa yang telah lama berjauhan sejak beberapa bulan ini. Namun, lagi sed!h apabila melihat seorang anak kecil yang merindui ibunya yang berjauhan.

Dua bulan tak bertemu dengan ibunya.

Menerusi kisah yang dikongsikan oleh Afiqqah Sani di akaun Facebook, wanita berkenaan berkongsi reaksi seorang kanak-kanak yang dikenali sebagai Muhammad yang men@ngis kerana merindui ibunya. Si kecil berkenaan hanya baru berusia dua tahun setengah dan dikatakan sudah dua bulan tidak bertemu dengan ibunya sendiri.

Wahai yang berada di atas sana. Kami yang PJJ (Perkahwinan Jarak Jauh) ni bukan suka-suka nak mohon rentas negeri. Bukan asbab kepentingan diri kami iaitu ibu dan bapa tapi lebih kepada kasihakan anak-anak.

Anak ini baru dua tahun setengah tapi dia juga faham erti rindu. Tidurnya dalam tang!san.

Bukan itu sahaja, kanak-kanak ini akan mengelak daripada melihat wajah ibunya sendiri setiap kali diajak membuat panggilan video. Tambahnya lagi, tangisan Muhammad makin kuat kerana tidak dapat berjumpa ibunya.

Video call tak sama dengan sentuhan fizikaI. Pel0k ci0m ibu dan ayah.

Walaupun, dia sendiri mengetahui bahawa prosedur yang sedia ada ini adalah untuk kebaikan rkyat, namun Afiqqah mengharap agar terma dan syarat rentas negeri diperhaIusi untuk pasangan PJJ seperti mereka.

Doakan kami semua tabah untuk mengharungi hari-hari seterusnya. Alhamdulillah 9 tahun PJJ.

‘Ibu.. Ibu pergi mana..’

Sumber : Afiqqah Sani

Via ohbulan

Be the first to comment on "[VIDEO] Terk@ndas 2 Bulan Akibat PJJ, Anak MENANGlS Rindu Ibu Bikin Sebak.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*